Agneta Arnesson-Westerdahl

Kort om mig

Agneta är konsthantverkare och utbildad arkeo-osteolog med sitt historiska intresse förankrat i vikingatid och medeltid.
2017 släpptes den kritikerrosade romanen "Skuggornas tid" som är del 9 i Historiska Medias serie "Släkten". Unni, som överlevt Digerdöden, lär känna kung Magnus Eriksson, hans son Erik och Valdemar Atterdag.
2019 släpptes "HAVETS HUNDAR", del 1 i släktkrönikan Vikingaserien som skildrar viktiga händelser under tidig Vikingatid när folk från Skandinavien reste ända till Miklagård och Asien. I fokus står vikingatidens kvinnor. De råkar ut för människohandlare, rövare och maktspel, men lägger inte fingrarna emellan när de måste försvara sig. Serien skrivs av Agneta och ges ut av Historiska Media.
2020 släpptes del 2 "VINTERKRIGARE" som återger en slavvandring längs Bärnstensvägen genom Europa, och i maj 2021 släpptes del 3 "Offergudar". Offergudar handlar om de småkungar som ska ha levt i Svitjod under mitten av 800-talet, om deras strider kring Vite Krist, och om deras behov av järn från Järnbäraland. Del 4 "MIKLAGÅRD" kommer under våren 2023. Den handlar om vikingarnas handel i Miklagård och mötet med kejsarhovet och den nya tron. Det blir fem fristående delar.

Vad jag gör under författarbesöken

Berättar om Vikingatidens kvinnor och män, romanernas huvudpersoner och om paralleller till nutid. Jag redogör också för vad som legat till grund för "Havets hundar", "Vinterkrigare", "Offergudar" och Miklagård". I serien beskrivs hur välorganiserat ett samhälle måste vara för att kunna genomföra vikingafärder, mängden segel som måste ha vävts, vilka handelsvaror man hade och framför allt varifrån och varför man handlade med slavar, pälsar, bärnsten, järn och siden. Likaså beskrivs konflikterna mellan den gamla och den nya tron.
Agneta uppträder gärna i någon av sina vikingatida eller medeltida kvinnodräkter.

Verkförteckning

Hemsida Se www.arnessonwesterdahl.com
https://historiskamedia.se/forfattare/agneta-arnesson-westerdahl/
https://historiskamedia.se/bok/skuggornas-tid/
https://historiskamedia.se/?s=vikingaserien&post_type=product
https://historiskamedia.se/bok/havets-hundar/
https://historiskamedia.se/bok/vinterkrigare/
https://historiskamedia.se/bok/offergudar/
https://historiskamedia.se/bok/miklagard/

Fotograf: Kjell Westerdahl

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet