Agneta Arnesson-Westerdahl

Kort om mig

Agneta är konsthantverkare och utbildad arkeo-osteolog med sitt historiska intresse förankrat i vikingatid och medeltid.
2017 släpptes den kritikerrosade romanen "Skuggornas tid" som är del 9 i Historiska Medias serie "Släkten". Unni, som överlevt Digerdöden, lär känna kung Magnus Eriksson, hans son Erik och Valdemar Atterdag.
2019 släpptes "Havets hundar", del 1 i släktkrönikan Vikingaserien. Serien skrivs av Agneta och ges ut av Historiska Media. 2020 släpptes del 2 "Vinterkrigare" som handlar om en slavvandring längs Bärnstensvägen genom Europa. Den 24 maj 2021 släpps del 3 "Offergudar". Del 3 handlar om de småkungar som ska ha levt i Svitjod under mitten av 800-talet, om deras strider kring forn sed och Vite Krist, och om deras behov av järn från Järnbäraland. Troligen blir det fem fristående delar. I fokus står vikingatidens kvinnor. De råkar ut för människohandlare, rövare och maktspel, men lägger inte fingrarna emellan när de måste försvara sig.
Vikingaserien skildrar viktiga företeelser under denna dramatiska tid när folk från Skandinavien reste ända till Miklagård och Asien.

Vad jag gör under författarbesöken

Berättar om Vikingatidens kvinnor och män, romanernas huvudpersoner och om paralleller till nutid. Jag redogör också för vad som legat till grund för "Havets hundar", "Vinterkrigare" och "Offergudar". I serien beskrivs gravläggningen av kvinnorna i Osebergsskeppet, hur välorganiserat ett samhälle måste vara för att kunna genomföra vikingafärder, mängden segel som måste ha vävts, vilka handelsvaror man hade och framför allt varifrån och varför man handlade med slavar, bärnsten och järn.
När det gäller "Skuggornas tid" berättar Agneta om vilka minnen som lever kvar i folktron sedan Digerdöden, och om huvudpersonen Unnis liv både i kloster och i kungars närhet.
Agneta uppträder gärna i någon av sina vikingatida eller medeltida kvinnodräkter.

Verkförteckning

Hemsida Se www.arnessonwesterdahl.com
https://historiskamedia.se/forfattare/agneta-arnesson-westerdahl/
https://historiskamedia.se/?s=vikingaserien&post_type=product
https://historiskamedia.se/bok/havets-hundar/
https://historiskamedia.se/bok/vinterkrigare/
https://historiskamedia.se/bok/offergudar/

Fotograf: Kjell Westerdahl

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet