AK Sydegård

Kort om mig

På omslaget står det AK, men ni kan kalla mig Anki. Jag är journalist och författare och debuterade 2021 med den humoristiska feelgood-boken Bror till salu som främst riktar sig till barn mellan 9-12 år, men även passar för äldre målgrupper.

Bror till salu fick i januari 2022 Barnens romanpris i Karlstad, framröstad av elever i åk 6. Något jag är enormt stolt och glad över.

Hösten 2022 kommer uppföljaren, som berättar om vad som händer när Zoe ska hjälpa sin självupptagna och smågalna mormor att bli influencer.

Vad jag gör under författarbesöken

"Hur pinsamheter blev en bok"
Jag berättar om Bror till salu, hur den kom till, vad jag vill berätta, om personerna i boken, om mig som författare och den kreativa processen kopplad till sånt som kan fånga den aktuella målgruppen. Till exempel: Vad är pinsamt och varför – och hur kan man använda det när man skriver berättelser? Allt ackompanjerat av en lättsam power point-presentation.

"Workshops"
Jag kan också skapa skräddarsydda presentationer och prata om ämnen som har anknytning till bokens tema och ha workshops hur man skriver roligt.

Verkförteckning

Bror till salu, Rabén & Sjögren
Mormor till reapris, Rabén & Sjögren (kommer hösten 2022)

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Bokomslag 1

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet