Albin Hagberg Medin

Kort om mig

Jag är författare, musiker, illustratör, bi-odlare, fridykare och tusen andra saker. När jag var tjugo tänkte jag bli fusionsforskare och rädda världen, därför har jag en examen i teknisk fysik. Men jag gjorde en U-sväng, tog en examen i psykologi och startade företaget www.modernmindfulness.se. Några år senare gjorde jag en 400-mils vandring till fots genom Europa i ett fredsprojekt. Skrivandet har varit med mig sedan barnsben men det var först när jag arbetade med utsatta tonåringar på anstalt som jag fick inspirationen till min debutroman Drömsamlaren. Genom ett interkulturellt samarbete fick jag möjligheten att besöka ursprungsbefolkningen Huni Kuin i brasilianska Amazonas 2021. Mötet påverkade mig djupt och gav nya dimensioner till mitt skapande.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag håller inspirationsföreläsningar om att våga följa sina drömmar. Föreläsningarna är fyllda av färgstarka berättelser från mina äventyr i världen, om insikter och motgångar, hur skapandet kan hjälpa oss bearbeta svårmod och smärta, och om vikten av att ta vara på det som verkligen är viktigt i livet.

Kreativitet är ledordet och vid önskemål från beställare pratar jag även om psykisk ohälsa, prestationsstress, framtidsoro och utanförskap - teman som återkommer i mina böcker och som framförallt kan vara aktuellt att prata om för gymnasieelever. Jag håller även i workshops i kreativt skapande där jag delar med mig av mina egna tekniker och erfarenheter i skapandeprocessen.

Verkförteckning

Vinglös Men Aldrig Hopplös (2020)
Drömsamlaren (2023)

Bokomslag 1

Information

Kategorier

Prosa

Barn

Ungdom

Illustratör

Fantastik (fantasy, SF, skräck)

Historisk roman

Målgrupp

Vuxen

Gymnasium

Högstadium

Medlem i

Författarcentrum Väst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet