Anna Ahlund

Kort om mig

Anna Ahlund är utbildad lärare i svenska och musik för högstadiet och gymnasiet, men har även arbetat läsfrämjande på skol- och folkbibliotek. Nu är hon heltidsförfattare och jobbar dessutom med film. Hon arbetar aktivt med HBTQ- och jämställdhetsfrågor, är aktiv i flera läs- och skrivprojekt och håller skrivkurser.


Söktaggar: Skrivande, hbtq, sex och samlevnad, normer, lättläst, Skrivtävling RFSU

Vad jag gör under författarbesöken

Mitt författarbesök handlar mycket om det faktiska skrivandet. Hur det går till att skapa karaktärer som läsaren vill bli bästa kompis med, att göra dramaturgiska bågar, att plantera och knyta ihop trådar i historien, att slipa dialog så att den känns trovärdig, att hitta inspiration till en historia, och att öva på att se hur en text kan bli bättre. Det handlar om att kasta sig in i en historia utan att ha en aning om hur det ska sluta, och att våga lita på att det kommer att bli bra. Framförallt handlar det om hur du som skribent kan hitta kärnan i vad som är du, och hur du slipar fram det i ditt skrivande. Jag har skrivit unga vuxna-böckerna "Du, bara" (2016), "Saker ingen ser" (2017) och "Ganska nära sanningen" (2020), samt de lättlästa böckerna "Någon annan", "Lättare i mörkret", "Väntat så länge" och "Min tur nu". Under mitt författarbesök berättar jag hur jag tänkte när jag skrev mina böcker, varför jag väljer att skildra HBTQ-skap utan att göra det till ett problem, och hur det kommer sig att mina böcker innehåller så många sexscener. Om ni vill ha workshop med skrivövningar har jag mycket roligt material.

Jag gör även digitala författarbesök och skrivkurser.

Verkförteckning

"Ganska nära sanningen" (Rabén & Sjögren, 2020)
"Våga längta" (Hegas 2019), lättläst serie bestående av titlarna "Någon annan", "Lättare i mörkret", "Väntat så länge", "Min tur nu" samt "Våga längta lärarhandledning"
"Saker ingen ser" (Rabén & Sjögren, 2017)
"Du, bara" (Rabén & Sjögren, 2016)
"Det skönaste" (novell i antologin "Hetare", Rabén & Sjögren 2018)

Fotograf: Jessica Ahlfont

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Ungdom

Målgrupp

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet