Anna Hansson

Kort om mig

Jag heter Anna Hansson och jobbar sedan 2015 heltid som författare. Innan dess jobbade jag som lärare i tio år. Utöver min lärutbildning har jag också läst specialpedagogik, och jobbat mycket med elever i behov av särskilt stöd.

Jag skriver de böcker jag skulle ha velat använda när jag jobbade som lärare, och fick 2019 Lärkanpriset för mina lättlästa böcker, med följande motivering:

"Anna Hansson är en produktiv och kreativ författare som vänder sig till elever på både förskola och lågstadium. Hennes material är enkelt, tydligt, informativt och lärande och det har hjälpt många barn att komma igång med läsningen."

Jag har snart skrivit 130 barn- och ungdomsböcker, och fler ska det bli.

De flesta av mina böcker utgivna på Beta Pedagog (t.ex. serien om Monsterhotellet) har ett kortare arbetsmaterial längst bak i varje bok, kopplat till läroplanen i svenska, och passar därför utmärkt att använda i undervisningen.

Jag skriver både skönlitteratur och faktaböcker, och är väldigt fascinerad av sånt som är äckligt, till exempel djurbajs (Stora djurbajsboken), kiss, kräks, snor och svett (Fy, vad äckligt!), kackerlackor, likmaskar och dyngbaggar (Fasliga fakta om äckliga kryp) och myror (Myrstackarna).

Jag gör gärna digitala besök, och har stor vana av sådana.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag besöker gärna skolor och bibliotek och lägger upp besöket på det sätt som passar er bäst, jag kan fokusera på att berätta om hur det är att vara författare, hur det går till att skriva faktaböcker, eller presenterar korta eller långa skrivövningar.

Jag har också några olika workshops att välja mellan:

Monsterskolan passar bra för åldern 6-10 år ungefär. Efter att ha läst och berättat om några av mina favoritmonster skapar vi läskiga monster tillsammans.

För samma ålder passar också min deckarskola, där vi skriver och/eller ritar egna deckargåtor efter att ha tittat närmare på böckerna om Dolly Detektiv.

Skräckworkshop passar bra för de över 10 år, då berättar jag om några läskiga böcker jag skrivit, sen skriver vi spökhistorier.

Faktaworkshop, passar för åldern 6-12 år. Jag berättar om spännande saker jag lärt mig medan jag skrivit mina faktaböcker, och om hur det går till att skriva en faktabok. Vi kan även skriva tillsammans om det finns önskemål om det

Läsåret 21/22 gör jag endast digitala skolbesök!

Verkförteckning

I urval:
2012, Dansfeber, 9-12 år, Idus förlag
2015, Fasliga Fakta om rysliga varelser, 6-9 år, Rabén och Sjögren
2016, Jul på Monsterhotellet, 6-9 år,Beta Pedagog
2017, Myrstackarna, Rabén & Sjögren
2018, På prao - Bonden, 6-9 år, Beta Pedagog
2018, Röster från andra sidan, 9-12 år, Beta Pedagog
2019, Chippen från tippen och stora Bosse, 3-6 år, Idus förlag
2020, En liten bok om mycket bajs, 3-6 år, Idus förlag
2021, Grannen på våningen under, lättläst för vuxna

Fotograf: Sara Backlund

Bokomslag 1

Information

Kategorier

Barn

Ungdom

Prosa

Fackbok

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Norr

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet