Anna Rodell Dahlberg

Kort om mig

Efter att aldrig riktigt lämnat bokslukaråldern och plötsligt i vuxen ålder kommit till insikt att det är att skriva själv jag vill göra, debuterade jag 2012 med spänningsromanen "Fasaden som rämnade", på Idus Förlag. Inspiration för att porträttera karaktärer och deras kärlek till miljön de lever i hämtas från Södermanlands vackra landskap, både i debutromanen och i den fristående uppföljaren ”Att söka slut”. Jag är uppvuxen i Flen men numera bosatt i Torshälla utanför Eskilstuna. Båda historierna utspelar sig på den fiktiva orten Lykberga. Det som motiverar mig i min skrivprocess är mitt intresse för att skildra mina karaktärers psyken, deras innersta tankar, handlingar och relationer med andra människor.

Jag är född 1966 och är ekonom i grunden. Har studerat teoretiska och historiska perspektiv inom litteraturvetenskap och existentiell biblioterapi. Mitt litteraturintresse gjorde också att jag utbildade mig till bibliotekarie, jag tog examen i biblioteks- och informationsvetenskap i januari 2021.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag gör gärna författarbesök på bibliotek, skolor, bokcirklar och liknande. Jag berättar om mina böcker och karaktärer, bakgrund till hur och varför jag började skriva. Hur ser skrivprocessen ut rent praktiskt? Hur ser resan ut från idé till färdigtryckt bok? Då jag läser mycket skönlitteratur själv delar jag också med mig om mina tankar kring vikten av att läsa och vad det kan ge oss. Att samtala med och inspirera andra som är intresserade av att börja skriva är betydelsefullt för mig.

Kika gärna in på www.mealasupplevelser.com och se tidigare utförda föreläsningar/uppdrag.
Jag håller för närvarande i skrivarkurser och litteraturcirklar i samarbete med ABF Sörmland.

Verkförteckning

Fasaden som rämnade, 2012.
Att söka slut, 2017.

Fotograf: Matilda Shahnawazi

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Deckare (spänning, thriller)

Målgrupp

Gymnasium

Vuxen

Högstadium

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet