Anna Widerberg

Kort om mig

Jag startade mitt yrkesliv som undersköterska på IVA och har sedan dess arbetat som journalist, politisk sekreterare, diakon och kommunikatör. Idag frilansar jag som skribent, filmarbetare och webbredaktör.
År 2013 fick jag litteraturstipendium från Västerås stad för min blogg 'Med Mirandas ögon' och 2018 från Region Västmanland för en romanidé med arbetsnamnet 'Godhetens baksida', den roman som jag arbetar med just nu.
Jag debuterade på Visto förlag i december 2020 med boken 'Tiden är människornas ängel'. Det är en rapport från katastrofens mitt, ett försök att beskriva det obeskrivbara som sker när en älskad människa tar sitt liv. Livet kan tvinga oss djupt ner i känslomässiga avgrunder men livet ger också hopp och läkning. Tiden tar oss med. Vi blir inte lämnade kvar.
Länkarna längst ner till höger går till min blogg Med Mirandas ögon, till mitt digitala releaseparty då jag blev intervjuad av Stefan Einhorn och till mitt gästinlägg på Debutantbloggen där jag berättar om hur jag upptäckte skrivandets läkande kraft.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag kan:
- Samtala om boken för publik, med någon som läst boken och ställer frågor.
- Föreläsa, eller samtala, om att möta döden, på olika vis. Förutom att jag själv har förlorat en älskad människa i självmord har jag arbetat som undersköterska med akutsjukvård och med äldrevård, jag har lett sorgegrupper för anhöriga som diakon i Svenska kyrkan och jag har dessutom tampats med kraftfull dödskräck och hypokondri under hela mitt vuxna liv. Jag har ett genomtänkt perspektiv på allt detta, grundat i vetenskap och samlad erfarenhet.
- Jag kan hålla workshops eller skrivarverkstäder där jag vägleder i konsten att skriva för att läka, att skriva för sin egen skull och att skriva för att dela med sig av det man lärt sig.

Verkförteckning

Tiden är människornas ängel - Visto förlag 2020

Fotograf: Privat

Bokomslag 1

Information

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet