Anna Winberg Sääf

Kort om mig

Jag debuterade 2016 med den prosalyriska romanen Jungfruön som utkom 2016 på Ersatz, och har också skrivit två delar i en planerad feelgood-trilogi, Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan (Pocketförlaget, 2016) och Lycka och Livsstilslögner på landet (Louise Bäckelin förlag, 2017). Jag arbetar även med ett författarsamarbete i form av en bokserie för lågstadieåldern, Rekordskolan (Triumf förlag, 2018-2020). Serien har hittills utkommit med fem delar och är ett samarbete med Katarina Ekstedt samt illustratörerna Carolina Ståhlberg och Maria Breiwald. Den första delen i serien blev hösten 2019 nominerad till Storytel Awards (tidigare Stora Ljudbokspriset). Samtliga av mina böcker finns utgivna i ett flertal format (inbundet, pocket, ljud samt digitalt). Jag har även skrivit noveller och medverkat i olika antologier. Jag är medlem i Sveriges Författarförbund samt Författarcentrum Syd, och har tilldelats en rad stipendier för mitt skrivande, såväl för utgivna som pågående projekt. Våren 2022 släpper jag thrillern NORD (tillsammans med Katarina Ekstedt) på Bookmark förlag.

Förutom att skriva arbetar jag som redaktör, föreläsare och formgivare. Mina uppdragsgivare är främst bokförlag, universitet och skolor. Jag har arbetat i bokbranschen i snart femton år, och haft roller som projektledare, förläggare och redaktör. I grunden har jag en magisterexamen i förlagsvetenskap från Stockholms universitet, och jag har även arbetat i bokhandel, på bokförlag och med biblioteksutveckling. Under min utbildning fördjupade jag mig i grafisk form, och hur ett textinnehåll kan gestaltas i till exempel omslagsformgivning.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag pratar både om mina böcker, skrivande generellt och om att skriva i olika genrer (feelgood/prosalyrik/barnböcker/thriller). Men också om bokomslag och hur böckernas grafiska form påverkar oss. Föreläsningarna kan vara allt ifrån en timme långa till en heldag med workshops, och jag pratar inför alla typer av grupper. Jag är även verksam som gästlärare på bland annat Ölands Folkhögskola, Förlagsutbildningen vid Lunds universitet samt Förlagsutbildningen vid Stockholms universitet. Kontakta mig gärna om du har frågor eller önskemål så berättar jag mer! Jag tar även uppdrag som samtalsledare och moderator. I mina föreläsningar för vuxna kan jag t ex prata om bokomslagsdesign, att skapa ett skrivande liv, att skriva feelgood eller hur förlagsvärlden fungerar. Jag lämnar gärna referenser från tidigare uppdragsgivare, som brukar vara mycket nöjda!

Verkförteckning

NORD - 2022 (utk juni) Bookmark förlag, thriller
Rekordskolan - Del 5 Talangjakten (6-9 år) 2021 Triumf förlag
Rekordskolan - Del 4 Sommarlägret (6-9 år) 2020 Triumf förlag
Rekordskolan - Del 3 Tävlingen mot Toppskolan (6-9 år) 2019 Triumf förlag
Rekordskolan - Del 2 Klockan tickar! (6-9 år) 2019 Triumf förlag
Rekordskolan - Del 1 Vägen dit (6-9 år) 2018 Triumf förlag
Lycka och livsstilslögner på landet (roman) 2017 Louise Bäckelin Förlag
Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan (roman) 2016 Pocketförlaget
Jungfruön (roman) 2016 Ersatz
Tjejfäktning (novell) 2014 MIX Förlag
Kinesiskt te (novell) 2012 MIX Förlag

Fotograf: Kristian

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Barn

Poesi

Översättare

Illustratör

Deckare (spänning, thriller)

Målgrupp

Gymnasium

Lågstadium

Mellanstadium

Högstadium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Syd

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet