Camilla Linde

Kort om mig

Camilla Linde är författaren bakom science fictionserierna ”Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå” och "Den längsta resan." Under 2023 kom hon även ut med den lättlästa humorserien "Hemliga busklubben" och hästskräckisen "Hästen från vattnet".

Camilla jobbar till vardags som projektkoordinator på Röda Korsets Ungdomsförbund och är en van workshopledare och utbildare. I sin yrkesroll har hon även tagit fram ett flertal digitala utbildningar.
Som författare har hon medverkat med workshops under Vetenskapsfestivalen och Worldcon (en internationell kongress för fantastikgenrerna).

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har lite olika upplägg på författarbesöken, men gemensamt är att de alla innehåller kreativa moment. För lågstadiet kan det till exempel handla om att vi, med avstamp i det universum jag skapat i mina science fiction-böcker, kommer på våra egna planeter; vilka fysiska lagar som gäller för dem och vilka som bor där. Jag brukar också lägga mycket fokus på att barnen får ställa frågor eftersom det ofta finns mycket de undrar om skrivprocessen.

Elever på mellanstadiet utmanar jag gärna med skrivövningar som vi gör gemensamt eller enskilt. Många tror att de inte kan skriva historier, men jag har knep att ta till som inspirerar även de mest ovilliga elever att komma igång.

Jag besöker också gärna förskolor och pratar om min bilderbok Äventyr och ensamheten. Där läser jag texten för dem och vi pysslar sedan gemensamt utifrån bokens teman.

Förutom att skriva skönlitterära böcker är jag även rollspelskreatör. Jag har skrivit rollspel för Sagospelet rymd och Sagospelet äventyr och jobbar just nu på en spelbok där läsaren själv är delaktig och gör val som för historien framåt. Och som får konsekvenser. Den här typen av berättande tycker jag är väldigt roligt och är gärna något jag utmanar eleverna med.

Jag erbjuder även digitala författarbesök. I min yrkesroll har jag stor vana av att hålla utbildningar digitalt och har tagit fram ett flertal olika koncept. Därför kan jag skräddarsy en digital lösning som passar utifrån era, och era elevers, förutsättningar.

Respons från bokare:
"Rekommenderar varmt att boka författarbesök med Camilla! Hon ger av sig själv, lyssnar på barnen och får dem att känna sig trygga så att deras fantasi får ta plats i både ord och bild!"
-Anna Hagenwald, Vilhelmina bibliotek

"Vi är supernöjda med Camillas besök. Allt fungerade perfekt, från kontakten innan besöket till avslutande återkoppling. Camilla var duktig på att anpassa sig efter grupp då hon stötte på tre (framförallt) två helt olika grupper gällande attityd och arbetsro.
Eleverna uppskattade besöket och lärde sig massor. Vi vill ha fler sådana här givande besök."
- Lärare på Finnstaskolan

”Med värme och stort engagemang tar sig Camilla Linde an uppgiften att inspirera barn till att skapa levande berättelser. Camilla tar avstamp i sin egen spännande barnboksserie om Snack Parrows intergalaktiska rymdäventyr och uppmuntrar barnen att komma på egna historier – alla med den fascinerande rymden som utgångspunkt.” – Madeleine Koncilja, Programansvarig och producent Vetenskapsfestivalen

Verkförteckning

Barnböcker
2023: Lind & co. Hästen från vattnet
2023: Hegas. Hemliga busklubben: Chili-tårtan
2023 Whip media. Robotkaninernas hemlighet
2022: Fria ligan. Äventyr och ensamheten
2021: Hegas förlag. Avgörandet
2021: Hegas förlag. Avslöjandet
2020: Hegas förlag. Uppvaknandet
2020: Fria ligan. Snack Parrows världsbok (rollspel)
2020: Whip media. Den försvunna pokalen.
2018: Whip media. Jakten på Spökskeppet.
2017: Whip media. Nödrop från yttre rymden.
2016: Whip media. Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysterier och piratbestyr.

Verkslista antologier
2022: Daniel Lehto AB/Fria Ligan. Sagospelet skräck: Tornedalens mysterier.
2021: No hiding förlag. Jul igen.
2019: Under the kite publishing: Sniffa på siffror med matte ma och tiken.
2018: Swedish zombie. 13 svarta sagor om superskurkar.
2017: Idus förlag. De magiska tjugonio, en bokstavsvärld.
2017: Swedish zombie. 13 svarta sagor om ond bråd död.
2015: Andra världar. Svenska spöken.
2015: Pop up publishing. På denna grund.
2015: Whip media. Med pirrande mage och stapplande steg.
2014: Mix förlag. Efter stormen (den utökade versionen).
2014: Catahya. Magiker och maskiner.
2012: Mitrania. Spegelzonen.
2010: Linnaeus University Press. Husets varmaste rum.
2007: Schakt. Krälande Cthulhu och andra bedrägliga blindskär.

Fotograf: Eva Lindblad

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Barn

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Medlem i

Författarcentrum Väst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet