Caroline Degerfeldt

Kort om mig

Jag är född 1985 och för elva år sedan bytte jag bana från socionomyrket till litteraturlivet. I dag har jag en kandidatexamen i litterärt skapande från Lunds universitet (2014–2016) samt diplom från Österlens folkhögskolas skrivarlinje (2011–2012), och jag arbetar numera som korrekturläsare för bokförlag och produktionsbyråer. Jag bor i Lund, och har även bott i Helsingborg och Malmö. Jag är dock född i silverstaden Sala där jag vuxit upp med berättelser om gruvdrift och sägnen om gruvfrun, och detta kombinerat med ett stort hästintresse har format min debutroman, ungdomsboken Silvergruvans dotter.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag besöker skolklasser och berättar om mitt skrivande och min ungdomsbok (målgrupp 12+ år). Genom skrivövningar vill jag inspirera eleverna till att skapa egna berättelser. Jag ger tips på hur man kan hitta sin idé (vad man vill skriva om), och hur man skriver så att det blir riktigt spännande.

Jag deltar i samtalsgrupper och seminarier gällande ämnen som förekommer i min bok. Exempel på sådana ämnen är: hästar, ridning, ridolycka, ryggskada, vänskap, sommarjobb, gruvhistoria, psykisk ohälsa, sorg, andar, magisk realism, vägval.

Jag skräddarsyr föreläsningar och workshops efter skolors och biblioteks önskemål. De teman jag tidigare föreläst om (för vuxna) är: research, dramaturgi, skrivprocessen, textrespons och att skriva för unga.

Verkförteckning

Silvergruvans dotter (2022) JW förlag

Fotograf: Viktor Holm

Bokomslag 1

Information

Kategorier

Prosa

Ungdom

Målgrupp

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Syd

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet