Caroline Säfstrand

Kort om mig

Caroline Säfstrand skriver omtyckta romaner med ett stänk av både feelgood och sorgkant. Hennes böcker underhåller, berör och väcker en och annan tanke om livet. Berättelserna kretsar ofta kring familjehemligheter, trasiga relationer och oväntad vänskap. "Klubben för lyckliga slut", som handlar om huruvida man kan skriva sig själv lite lyckligare, ”Vingården för vilda drömmar”, som utspelar sig på en skånsk vingård, och "Sanningen om ostrondykerskan" som lyfter vänskap och hemligheter över generationsgränserna är utgivna av Forum och ingår i en svit kallad Vid livets vägskäl. Hennes böcker har nominerats till Adlibrisprisets Årets Feelgood, Årets Ljudbok kategori roman på Storytel Awards och finalist i Årets feelgood på Feelgoodfestivalen. Caroline bor i Helsingborg med sin familj, hennes böcker utgår från Skåne och hon brukar hålla populära inspirationsföredrag om sitt skrivande och om underhållningsromanens kraft att förändra människor. Hon håller också i skrivkurser och är medförfattare till boken Skriv feelgood! utg på LB förlag.

"Säfstrands fingertoppskänsla för människors längtan och inneboende kraft för förändring är svårslagen. En underbar feelgoodroman i molltoner" /BTJ-rec Klubben för lyckliga slut

"...en hyllning till människans fantastiska förmåga till förändring." /BTJ-rec om Vingården för vilda drömmar

Vad jag gör under författarbesöken

I mitt inspirationsföredrag "Hemligheter, härligheter och ett budskap mellan raderna" tar jag med hjälp av ord och bild med åhörarna på min författarresa men berättar också om romanens kraft att inspirera läsaren till förändring i sitt eget liv! Och kan man som kvinnorna i "Klubben för lyckliga slut" försöker göra - skriva sig själv lyckligare? Vi får väl se! Mycket pep och inspiration under kvällen. Jag vill att de som lyssnar ska gå därifrån roade, berörda och kanske med en och annan ny tanke i huvudet.
Jag håller också i skrivkurser anpassade för nybörjare och de som drömmer om att skriva en bok. I denna kurs/workshop delar jag med mig av inspiration, skrivverktyg och övningar för att ta det där första steget.

Verkförteckning

Sanningen om ostrondykerskan Forum förlag utg 2022
Vingården för vilda drömmar Forum förlag utg 2021
Klubben för lyckliga slut Forum förlag utg 2020
Villa Havsbris Norstedts Förlag 2019
Alltid din dotter Massolit Förlag 2018
Hemligheternas skafferi Massolit Förlag 2017
Tiden läker inga sår Massolit Förlag utg år 2015
Om du bara visste Massolit Förlag utg år 2014

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet