Christina Schiller

Kort om mig

Christina Schiller, född 1981, är en svensk romanceförfattare som debuterade våren 2017 med den nutida småstads romancen Hemligheter små. I maj 2018 släpptes den fristående fortsättningen, Brutna små regler och våren 2019 släpps den tredje delen.
Böckerna har tagits emot väl av både läsare och recensenter och Hemligheter små har även översatts till danska.

Christina är en inbiten romance älskare som läste sin första romance när hon var 14 år och sedan dess har hon varit fast. Att skriva romance var dock inte alltid självklart, men när hon gav det en chans var det som att hitta hem och det var det här hon var menad att skriva!

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om hur jag började skriva, om hur ett byte av genre fick mig att känna att det är det här jag är menad att skriva. Jag pratar även om den snåriga vägen till utgivning och hur min skrivprocess ser ut från idé till färdig bok.

Jag berättar även om hur det är att kasta sig ut och satsa allt på det man brinner för. Vilket jag inte bara gjort en gång, utan två.

Och jag berättar också om romance, världens största litterära genre. Det är böcker av kvinnor (för det mesta), om kvinnor (fast inte alltid) & för kvinnor (fast inte enbart). Det är böcker som erbjuder en fristad från allt det hemska vi ständigt matas med från media, film och annan litteratur.

Självklart kan jag anpassa framträdandet efter publik och önskemål.

Verkförteckning

Brutna små regler, 2018
Hemligheter små, 2017

Fotograf: Jonas Schiller

Information

Kategorier

Prosa

Målgrupp

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Väst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet