Emi Gunér

Kort om mig

Jag skriver framförallt för förskoleklass, lågstadiet och det tidiga mellanstadiet. Jag skriver vardagshistorier med hög igenkänningsgrad med mål att ge den unga läsaren och de vuxna i hens närhet en fin och rolig lässtund tillsammans. Mina historier syftar till att genom läsningen öppna till diskussioner om känslor och händelser i vardagen.

Min senast publicerade bok är "Skrattar sist" (NoK 2021). Det är den tredje boken i serien om Paola, en dagdrömmare i 10-årsåldern.

Den andra boken i serien, "Skrattar sist" kom 2021. Om den skrev dag Hedberg på BTJ: "Den handlar om livets stora frågor som kärlek, vänskap och död."

"Paola - allas vän" (utkom i juni 2020), handlar om vänskap, syskonskap och vänskapsutmaningar i 10-årsåldern.

2020 utkom "Nina i ettan", den femte delen i serien om Nina, kapitelböcker för barn i åldern ca 4-9. Nina-böckerna används mycket i lågstadiet och förskoleklasser och det finns gratis lärarhandledningar att ladda ner hos Raben & Sjögren.

Min debutbok, Ett väldigt bra litet djur, utsågs till 2014 års bok i Bokbryggan, ett läsprojekt i Karlstad som syftar till att öka barns intresse för böcker.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag gör helst fysiska besök i skolklasser och på bibliotek. Jag gör skrivlekar tillsammans med barnen, läser högt och pratar om läsandets och skrivandets glädje. Jag har framförallt träffat barn i fk-åk 3 och ser till att varva pratandet med spännande ovanliga böcker och rörelseövningar. Jag älskar att vara ute och träffa barn och pedagoger och har gärna kontakt över mail innan och efter besöken. Jag erkänner gärna att jag vurmar för bibliotek och älskar att sprida ordet om biblioteken som en underbar plats och fristad för alla barn oavsett om de vill hitta mer information om Roblox & Fortnite eller mer klassiskt litterära verk.

Verkförteckning

Paola - skrattar sist (Natur och Kultur 2021)
Paola gillar att vara ifred på sitt rum där hon äter godis och läser dödsannonser, googlar romerska kejsare och dagdrömmer, men det händer massa saker som hindrar henne från att leva sitt drömliv. En bok om sorg, familj och kärlek.

Nina i ettan (Raben & Sjögren )
Nina har alltid varit lillasyster men nu ska hon äntligen själv få bli storasyster. Men vad blir hon mest? En bok om syskonskap, funderingar kring kroppen och livet samt att göra saker man vet att man nog inte får.

Paola - allas vän (Natur och Kultur 2020)
Vad folk inte verkar förstå är att Paola skulle vara en väldigt bra bästis om hon bara kände någon som var lite mer som hon själv. En bok om vänskap.

Ninas sommarlov ( Raben & Sjögren 2018)
Efter ett år i f-skoleklass får Nina sitt första sommarlov! Hon går på Skansen med fritids, får vara hundvakt och känner sommarens lycka och melankoli.

Nina & Jim ( Raben & Sjögren 2017)
Det är vårtermin och det börjar en ny kille i Ninas förskoleklass. Vänskap och kompisgnabb, påskkärringar, pyssel och bus.

Nina börjar skolan (Raben & Sjögren 2016)
Nina börjar i förskoleklass och får lära sig bokstäver, räcka upp handen och träffar nya och gamla kompisar. Igenkänning utlovas!

Nina och snöleoparden (Raben & Sjögren 2015)
Nina går sista året på förskolan. Hon sover över hos en kompis för första gången, byter födelsedag med sin pappa, går i simskola och testar vad som händer om man inte talar sanning.Ett väldigt bra litet djur (För barn 6-9 år, Raben & Sjögren 2014)

Illustrerad kapitelbok om Simon 8 år som istället för ett efterlängtat djur skaffar en köttätande växt samtidigt som han får låna en hamster. Allt slutar dock lyckligt!

Fotograf: Ivan Frostenson

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet