Emma V Larsson

Kort om mig

Jag bor i Haninge söder om Stockholm, nära skogen och hagarna. Jag arbetar som frilansjournalist sedan många år tillbaka och varvar nu detta med att också skriva böcker. Vintern 2018 kom min debutbok "Äventyrliga Klubben - Det stora Skogsäventyret" ut och våren 2020 kom uppföljaren Det stora tältäventyret. Min bokserie Äventyrliga Klubben vänder sig till åldrarna 5-9 ungefär och berör de ämnen som jag skriver mycket om som journalist – friluftsliv, natur och äventyr! Våren 2021 kom jag ut med "Frejas första fjällvandring", på Calazo förlag. Det är ett bilderboksäventyr för åldern 3-6 ungefär.

Jag har genom åren också arbetat som tidningsredaktör, webbredaktör och reporter på flera olika redaktioner.

Jag vill inspirera alla åldrar att hitta ut i den närliggande naturen och upptäcka det fantastiska äventyr som väntar där. Jag tycker det är särskilt viktigt att inspirera de yngre generationerna, eftersom jag är övertygad om att en tidig relation med naturen bådar gott för framtiden – för det man tycker om tar man också hand om.

Är besatt av skrivande i alla dess former, älskar tältnätter, läsning och vandring – gärna lång sådan – och att laga mat på stormköket.

Vad jag gör under författarbesöken

Ett författarbesök kan läggas upp på flera sätt och jag skapar innehållet utifrån era önskemål.

För unga lyssnare
Jag kan läsa högt ur någon av mina böcker (har hållit i en del sagostunder vid lägereld!). Samtalar gärna om friluftsliv och natur, varför utomhus-upptäckter är så spännande och vad ett äventyr egentligen är. Vad är krabbelurer och hur går man på toa i naturen? Ibland arrangerar jag en äventyrlig tipsrunda i samband med sagostunden, om den sker utomhus.

Jag kan också prata om böcker utifrån ett berättarperspektiv. Hur blir en bok till och vad är en bra berättelse? Hur blir man författare? Vi kan avsluta med en skrivworkshop.

För unga vuxna eller vuxna
För en mer vuxen publik kan jag prata om hur det är att arbeta med skrivande och vad som särskiljer bokskrivande från det journalistiska. Jag upplever att många drömmer om att arbeta som frilansjournalist och skriva böcker. Hur gjorde jag? Med roliga, inspirerande övningar/skrivarverkstad väcker vi skrivglädjen.

Hike & Write
En kreativ skrivarworkshop som passar både vuxna och unga vuxna. Vi samtalar och gör skrivövningar under en kort vandring. Här kan temat vara kreativt skrivande i allmänhet, eller reportageskrivande. Fokus ligger på berättarteknik: om hur man skriver levande om natur, friluftsliv och upplevelser. Hur kan man beskriva scener i naturen; lugna som fartfyllda aktiviteter? Vandringen blir en inspirerande kuliss till övningar och samtal som handlar om skrivhantverket; som gestaltning och dramaturgi. Innehåll kan naturligtvis anpassas.

Verkförteckning

Till Fots - stora boken som vandring, Bonnier fakta, 2022
Barnfamiljens friluftsguide till Stockholm, 2021
Frejas första fjällvandring, 2021
Äventyrliga klubben - Det stora tältäventyret, 2020
Äventyrliga klubben - Det stora skogsäventyret, 2018

Fotograf: Oskar Wallander

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Barn

Fackbok

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Gymnasium

Högstadium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet