Jenny Bicho

Kort om mig

Debuterade som författare 2021 med böckerna om Vilde och hennes värld som innehåller käpphästar, kompisar och vuxna...ja, all lycka och olycka som kan finnas i en 10-årings liv. Jag är i grunden journalist, skribent, filmare och mamma till fyra barn i åldrarna 11-26 år. Mitt största intresse är hästar, ridning och att skriva. Jobbar just nu med flera parallella bokprojekt som innehåller dataspel, hästar (så klart!) och framtida äventyr.

Böckerna om Vilde finns på hyllorna för barn i åldern 6-9 år, men kan läsas av alla som tycker om käpphästar, vänskap och kärlek.

Vad jag gör under författarbesöken

Hur går det till att skriva en bok? Vilken är din favoritfärg?
I mötet med barn är ingen fråga viktigare än någon annan. För somliga är vinsten att ens våga ställa en fråga. För andra - den vetgirige - känns det som att tiden inte räcker till för att hinna få svar på allt den vill veta. Min förhoppning är att inspirera till att precis allt är möjligt.

Jag har ett kort bildspel som visar hur den första boken kom till. Om klassen håller på att skriva egna berättelser pratar vi om skrivtips eller hur man ger respons på ett schysst sätt. Viktigast är ändå frågorna eller att få möjlighet att berätta om en egen berättelse som man har skrivit.

Efteråt brukar det absolut bästa ändå vara att få ha träffat "de riktiga" käpphästarna från böckerna; Winner, Lussan, Pegasus, Håkan Hellström och Ted Gärdestad. För barn som läst böckerna är det nästan som att få träffa ett gäng kända artister eller Youtubers.

Verkförteckning

Vilde och käpphästen Winner, Bonnier Carlsen 2021
Vilde och sommaren med Cleo, Bonnier Carlsen 2021
Hoppa högt, Vilde! Bonnier Carlsen 2022
Världens sämsta lov, Bonnier Carlsen 2022 (juni)
Den stora käpphästtävlingen, Bonnier Carlsen 2023 (januari)
Joar = Raoj09, Bonnier Carlsen 2023

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Barn

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet