Jenny Bicho

Kort om mig

Jag debuterade som författare 2021 med böckerna om Vilde och hennes värld som innehåller käpphästar, kompisar och vuxna...ja, all lycka och olycka som kan finnas i en 10-årings liv. Är i grunden journalist, skribent, filmare och mamma till fyra barn i åldrarna 12-27 år. Böckerna om Vilde finns på hyllorna för barn i åldern 6-9 år, men kan läsas av alla som tycker om käpphästar, vänskap och kärlek.

I april 2023 kom Luckan i level 23, som är den första boken i äventyrsserien Treasure. Den handlar om Joar och Axl som hittar en hemlig lucka som leder till en spegelvänd spelvärld. Här kan de ändra inställningarna, få massor med liv, ta sig fram jättefort och till och med förstöra för de taskiga spelarna Cobra och Killer. Men framför allt upplever de en helt ny värld på andra sidan spelet. Vad de inte vet är att deras framfart får ödesdigra konsekvenser, långt utanför Treasures värld …

Vad jag gör under författarbesöken

Hur går det till att skriva en bok? Vilken är din favoritfärg?
I mötet med barn är ingen fråga viktigare än någon annan. För somliga är vinsten att ens våga ställa en fråga. För andra räcker inte tiden till för att få svar på allt den vill veta. Min förhoppning är att inspirera till att precis allt är möjligt.

Jag kan visa och berätta hur den första boken kom till. Om klassen håller på att skriva egna berättelser pratar vi om skrivtips eller hur man ger respons på ett schysst sätt. Viktigast är ändå frågorna eller att få möjlighet att berätta om en egen berättelse som man har skrivit.

Kanske är ändå det bästa att ha träffat "de riktiga" käpphästarna från böckerna; Winner, Lussan, Pegasus, Håkan Hellström och Ted Gärdestad. För barn som läst böckerna är det nästan som att få träffa ett gäng kändisar.

Verkförteckning

Vilde och käpphästen Winner, Bonnier Carlsen 2021
Vilde och sommaren med Cleo, Bonnier Carlsen 2021
Hoppa högt, Vilde! Bonnier Carlsen 2022
Världens sämsta lov, Bonnier Carlsen 2022
Den stora käpphästtävlingen, Bonnier Carlsen, 2 januari 2023
Treasure - Luckan i level 23, Bonnier Carlsen, 12 april 2023

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet