Jenny Fagerlund

Kort om mig

Jenny Fagerlund arbetar heltid som författare och skriver omtyckta romaner som berör, ger hopp och inspirerar. Härliga miljöer, vänskap över generationsgränserna, ensamhet och hemligheter är vanliga ingredienser i hennes böcker.

Hösten 2022 släpps hennes sjunde roman – Den sista adventskalendern. Hon har även skrivit Början på något nytt, Mitt hemliga liv, Med hälsning från Båstad, Ett litet steg på vägen, Drömstigen samt den omtyckta julromanen 24 goda gärningar. Hennes böcker har blivit sålda till flertalet länder och Nordisk film har köpt rättigheterna till 24 goda gärningar.

Jenny bor i Stockholm med man, fyra barn och hund. Förutom att skriva böcker håller hon populära kurser i att skriva feelgood på Skrivarakademin i Stockholm. Hon håller även inspirationsföreläsningar och kan anpassa temat efter vad som efterfrågas. I mars 2022 släpptes hennes första handbok i att skriva, Skriv Feelgood, som hon har skrivit tillsammans med författarkollegan Caroline Säfstrand. Boken innehåller allt från handfasta råd och tips till personliga berättelser, intervjuer och en massa inspiration.

Vad jag gör under författarbesöken

Jennys huvudsakliga målgrupp är kvinnor 25-60+. Bland annat brukar hon prata om sin författarresa, att bli refuserad och hur det gick till när hon vann Harper Collins författartävling och fick ge ut sin första bok. Föreläsningarna innehåller mycket inspiration och pepp.
Hon utbildar även i skrivande och kan hålla kurser, workshops och skrivarverkstäder om allt från hur man hittar sin idé till dramaturgi och research.

Förslag på upplägg:
1. Inspirationsföreläsning - Jenny berättar om sin väg till utgivning, att våga följa sin dröm, hur läsning kan påverka våra liv och varför feelgood är den genre hon allra helst läser själv. Mycket pepp och inspiration utlovas.
2. Julföreläsning - En härlig och inspirerande föreläsning om julromaner. Hur kommer det sig att julböcker har blivit så stort i Sverige de senaste åren och vad ska en julroman innehålla för ingredienser? Jenny berättar om sin författarresa och fokuserar särskilt på julen som tema, julböcker utomlands och i Sverige. En härlig julföreläsning som passar extra bra under oktober, november och december.
3. Skrivverkstad / workshop - Jenny ger inspiration och konkreta tips och råd om hur man skriver en bok samt bjuder på personliga berättelser från sitt eget skrivande och författarskap. Föreläsningar blandas med kreativa övningar.

Verkförteckning

Skriv feelgood (2022)
Början på något nytt (2021)
Mitt hemliga liv, Norstedts förlag (2020)
Ett litet steg på vägen, Norstedts förlag (2019)
24 goda gärningar, Norstedts förlag (2018)
Med hälsning från Båstad, Norstedts förlag (2018)
Drömstigen, Harper Collins Nordic (2016)

Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet