Jorun Modén

Kort om mig

Vill ni få besök av en författare som delar med sig av inspiration och ser till att besöket blir minnesvärt? Jag erbjuder föreläsningar och engagerande möten om skrivandets hantverk och magi. Besöket kan utgå från en av mina böcker, eller ett tema som ni väljer. Tidigare har jag föreläst hos Stadsbiblioteket och flera större och mindre litterära evenemang, till exempel BoD som beställde en föreläsning på temat "Att hålla röda tråden". 2021 är jag aktuell med skrivhandboken "Skriv Skriv Skriv: Verktyg för författare".

Jag bor i naturnära Älta i Nacka tillsammans med skådespelaren Kola Krauze, våra tre barn och en svart liten hund som heter Shiva. Läs mer här: https://forfattarkurs.se/om-forfattaren/

Vad jag gör under författarbesöken

Skriv din egen roman
Drömmer du om att skriva en egen roman? Välkommen till en träff där Jorun Modén svarar på alla dina frågor om vad du behöver tänka på. Du får med dig några grundläggande tips för att komma igång. Dessutom testar vi minst en skrivövning och överlistar den inre kritikern. Jorun Modén har tio års erfarenhet av att undervisa i kreativt skrivande och många av hennes tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Hon tar också med sig handboken "Skriv Skriv Skriv: Verktyg för författare".

Embla - Om du ändå levde nu
Precis när Axel har bestämt sig för att passa in i omvärldens förväntningar, och begrava sitt gamla jag, råkar han hitta ett forntida käkben. I nutiden är hans fästmö på god väg att organisera ett bröllop. Nutid och bronsålder vävs samman i en fullkomligt omöjlig kärlekshistoria. Exempel på teman under besöket:
1. Bronsålder och nutid. Vilka efterforskningar krävdes inför skrivandet av romanen?
2. Aspergers eller eljest? Har Axel en autismdiagnos eller är han snarare lite eljest?
3. Omöjlig kärlek. Vad är egentligen sann kärlek och hur hittar vi den? Jorun Modén läser även några stycken ur sin roman, som är en fullkomligt omöjlig kärlekshistoria.

Vidunder: om magiska väsen och deras läten
Vi bläddrar i den vackra boken Vidunder och pratar om favoritväsen. Till större sällskap finns även bilder och ljud att visa på projektor och med högtalare. Barn från 9 - 12 år bjuds in att rita sina favoritmonster och gissa vilka läten som hör ihop med vilka varelser. Vi pratar om sagor och myter, men också om hur seglivade troll, skogsrån och vampyrer är. De lever ju vidare i vår tids böcker, filmer och dataspel! Med större barn och vuxna diskuterar vi också var myterna kommer ifrån. Finns det rent av bevis för att det har funnits väsen och vidunder?

Samael: Bland änglar och demoner
Har du någon gång känt dig annorlunda, monstruös eller speciell? Jorun Modén bjuder in till ett program om utanförskap och att övervinna sina egna fördomar. Hennes kritikerrosade roman Samael handlar inte bara om fallna änglar, utan också om att känna sig annorlunda, monstruös eller speciell.

Verkförteckning

Skriv Skriv Skriv: Verktyg för författare, Bortbyting Förlag 2021
Den mekaniska varulven, novell i antologin 1873, Swedish Zombie 2019
Skogsrået - novell i antologin Folktro, Miramir förlag 2019
Embla - Om du ändå levde nu, Bokförlaget Mormor 2019
Vidunder, Max ström förlag 2017
Socioterna, Mix förlag 2013
Från Tolkien till Thydell, Natur och Kultur, 2008
Samael, Wela förlag, 2006
Nära föräldrar, Tecknade bilder förlag, 2006

Fotograf: Pia Tohveri

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Barn

Fackbok

Ungdom

Fantastik (fantasy, SF, skräck)

Historisk roman

Målgrupp

Mellanstadium

Lågstadium

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet