Lena Risberg

Kort om mig

Redan i småskolan skrev jag långa berättelser som min fröken fick läsa och hon uppmuntrade mig verkligen att fortsätta att använda min fantasi.

Under min yrkeskarriär har skrivandet varit av mer kommersiell karaktär, när jag arbetade som copywriter. Det är inte helt ovanligt att de som arbetar på reklambyrå som skribenter när en dröm om att skriva egna böcker. Eller öppna egen restaurang… I valet mellan restaurang och bok föll valet till sist på boken.

Min debutroman Mord, det är mord. kom till under våren och sommaren 2020, en perfekt verklighetsflykt i den rådande pandemin. Utgångspunkten var att skriva en pusseldeckare med inslag av humor, historia, anekdoter och lite matinspiration. Och självklart skulle den utspela sig på mitt älskade Södermalm.

​Mord, det är mord kom i juni-21, i december kom uppföljaren Mord i bistra vinternatten och lagom till sommaren-22 kom Mord under augustimånen. Våren 2023 kom den fjärde boken Mord i Gullregnets månad.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mitt författarskap och hur mina kreativa processer ser ut. Hur min kärlek till Stockholm, människorna, historien och framförallt stadsdelen Södermalm, fungerar som inspirationskälla. Även åldrandet och att förverkliga drömmar på äldre dagar, ligger mig varmt om hjärtat.
Jag kan anpassa författarbesöket efter målgrupp och läser gärna ur mina böcker.

Verkförteckning

Mord, det är mord. Juni 2021. Lava Förlag
Mord i bistra vinternatten. December 2021. Lava Förlag
Mord under augustimånen. Juli 2021. Lava Förlag
Mord i gullregnets månad. April 2023. Lava Förlag

Bokomslag 1

Information

Kategorier

Deckare (spänning, thriller)

Feelgood

Målgrupp

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet