Linnea Dahlgren

Kort om mig

Jag har gått på Skrivarskolan på Ölands Folkhögskola och Författarskolan vid Lunds Universitet, och har även hållit i en skrivarkurs på Folkuniversitetet. Just nu pluggar jag till bibliotekarie. I mars 2018 debuterade jag med ungdomsboken "Dagen du förstörde allt" och hösten 2020 kom min andra bok, skräckisen "Brunnens fånge" för mellanåldern.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag besöker gärna både skolor och bibliotek, både för samtal och workshops. Nedan följer förslag på upplägg:

SKOLBESÖK
- För yngre elever berättar jag om Brunnens fånge och mitt skrivande, samt leder skrivövningar där eleverna får skriva egna läskiga berättelser.
- För äldre elever berättar jag om Dagen du förstörde allt och mitt skrivande, samt leder skrivövningar i gestaltning och karaktärsskapande.

BIBLIOTEKSBESÖK
Jag kan både medverka i samtal och hålla i skrivar-workshops. Nedan följer två förslag på skrivar-workshops jag kan hålla i, både för barn/unga och vuxna:
- Att skriva berättelser
Hur gör man, var börjar man? Hur bygger man karaktärer? Hur skriver man dialog? Vad är gestaltning? Skrivövningar varvas med samtal om skrivande, med målet att väcka både leklust och inspiration.
- Att skriva fantastik
Fantasy, science fiction och skräck, vad gäller när man vill skriva i de genrerna? Vad ska man tänka på? Vilka särskilda regler gäller? Även här varvas samtal med skrivövningar.

Verkförteckning

Dagen du förstörde allt, utgiven av Vox by Opal år 2018. Målgrupp: 15+
Brunnens fånge, utgiven av Opal år 2020. Målgrupp: 8-13

Fotograf: Pernilla Dahlgren

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Ungdom

Barn

Målgrupp

Högstadium

Gymnasium

Mellanstadium

Medlem i

Författarcentrum Syd

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet