Lisa Christensen

Kort om mig

Jag debuterade våren 2020 på LB förlag med "Spela roll" och nominerades till Adlibrispriset som Årets debutant. "Spela roll" är en roman där tre liv flätas samman i en berättelse där identitet, rollspel, rasism och en borttappad kärlekshistoria löper som en röd tråd.

Jag är född och bor i Stockholm, men har bl.a. bott i London och på Seychellerna. Jag har alltid tyckt om att skriva för att fånga intryck, men även för att lyfta ämnen som identitet, utanförskap och rasism.

Jag har en fil. kand. i litteraturvetenskap och när jag inte skriver arbetar jag med marknadsföring och bor i Stockholm tillsammans med min man, våra tre barn och en hund.

Sagt om "Spela roll":

"Det är kärlekshistorien som sinnrikt binder samman livsödena och man anar vart det bär men är fast i berättelsen intill slutet." BTJ

"Spännande och välskriven" TV4 Nyhetsmorgon

"Nu kommer ett starkt uttalande men detta kan nog vara den bästa boken jag läst hittills under 2020! Boken är ren magi! Språket, historien, hur allt vävs samman helt sömlöst. Karaktärerna, miljöbeskrivningarna, och bara allmänt känslan genom hela boken. WOW! Läs den, ge bort den, läs den igen och NJUT!" Ebbas bokhylla

"Lisa Christensen snuddar vid spiongenren med omfamnar så mycket mer." Kulturnytt P4

"Lisa Christensen är en författare som med lätt och inkännande hand ger liv åt både karaktärer och miljöer, till synes utan att alls behöva anstränga sig. I debutromanen Spela roll vävs tre levnadsöden skickligt samman, och Lisa låter tonsäkert helt olika röster höras i en berättelse där kärlek, rasism och identitet är centrala teman. Det här är en mycket begåvad författare, och jag ser fram emot att läsa mer av henne i framtiden." Håkan Norebäck, författare

I maj 2022 kommer nästa bok - "Sista säkra" - ut på LB förlag och denna gång blir det en spänningsroman - men med identitet och rollspel som tema även här.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag kan berätta om min bok, skrivprocessen, vägen till författarskap, litteratur, men även om att skriva om identitet och utanförskap.

Verkförteckning

Spela roll (2020)
Sista säkra (kommer ut 2022)

Fotograf: Jakob Christensen

Information

Kategorier

Prosa

Deckare (spänning, thriller)

Målgrupp

Gymnasium

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet