Marica Källner

Kort om mig

Jag är novellist och essäist. 2017 debuterade jag med Det som får plats: texter om skrivande och novellistik. I boken möts fiktion och reflektion där noveller varvas med essäer. I boken reflekterar jag kring novellkonsten, skrivhantverket, den kreativa processen, miljöerna och personerna som skapar berättelserna.

2018 publicerades min andra bok: Leka vuxen. En novellsamling med fjorton berättelser om att vara barn och om att vara ung men vilja vara vuxen. Om trasiga familjerelationer, kärlek, sexualitet, våld och identitetssökande. Det handlar om flickor och kvinnor som leker vuxna, klär ut sig och klär av sig.

Jag dras till kortprosan och utmaningen att förmedla berättelser i ett kort format. Mina noveller är ofta utsnitt ur unga kvinnors liv. I berättelser vill jag utforska ensamhet, tystnad, relationer och förhållandet mellan barndomen och vuxenlivet.

Utöver mitt skrivande arbetar jag med skrivpedagogik. Sedan 2009 har jag lärt ut skrivandets hantverk till barn, unga och vuxna.

Jag har examen från Författarskolan Lunds universitet, Författarutbildningen Sörängens folkhögskola samt Skrivpedagoglinjen Skurups folkhögskola.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mina böcker och skrivprocessen, om erfarenheter av att gestalta utsnitt ur ungas liv, beröra svåra ämnen samt utmaningen i att skriva om unga för vuxna. Jag läser högt ur en novell, exempel på min läsning finns på min Youtube-kanal. Jag lyfter även novellformen och öppnar upp för samtal om läsning och litteratur.

Verkförteckning

Det som får plats. Winai Books, 2017.
Leka vuxen. Winai Books, 2018.

Fotograf: Marica Källner

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Poesi

Målgrupp

Gymnasium

Vuxen

Mellanstadium

Högstadium

Medlem i

Författarcentrum Syd

PDF
Ladda ner

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet