Sara Villius

Kort om mig

"Sara var lyhörd inför våra önskemål och fick mycket fin kontakt med våra elever. Vi är fantastiskt nöjda och hoppas innerligt att projektet Läsning pågår får fortsätta!"


Född 1976 i Uppsala. Bor sedan länge i Stockholm. Har drivit det lilla förlaget Ink tillsammans med Fredrik Nilsson och arbetat som producent på Lava i Kulturhuset. Avslutade kursen Litterär Gestaltning i Göteborg 2002. Har förutom böcker också skrivit för film, tv och radio. Samt arbetat med dokumentärer.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har erfarenhet av digitala författarbesök och hjälper till att hitta en bra lösning som fungerar för din grupp.

Jag talar om mina böcker, svarar på frågor om dem och läser ur dem. Jag berättar om min väg till utgiven författare och ger praktiska råd och tips om jag kan. Jag diskuterar texter och håller skrivarkurser/workshops. Jag är flexibel och kan oftast skräddarsy en föreläsning eller kurs efter uppdragsgivarens önskemål. Jag träffar allt från treåringar på förskola till studenter på högskolenivå och besöker gärna bibliotek.

Sedan en tid tillbaka skriver jag även för film och tv och arbetar med radiodokumentärer för P1. Jag berättar gärna om skillnaderna och likheterna mellan de olika uttrycksformerna. Jag kan även berätta om dramaturgins grunder och ge tips och råd om vägar att gå om man vill skriva för film och tv.

Jag har stor erfarenhet av handledning från bland annat Biskops Arnös författarskola.

2017 utkom min första bok för barn, "Natten", med illustrationer av norska bilderbokskonstnären Mari Kanstad Johnsen. Jag berättar gärna om hur jag började skriva för barn. Jag besöker också gärna förskolor och bibliotek för att läsa mina bilderböcker och kanske jobba med barnen kring dem.

För mellanstadiet kan vi jobba kring min Novell "Kyssen" som ingår i en kärleksantologi med texter för mellanstadieåldern. Kärlek: 11 berättelser för mellanstadiet, 2019 Rabén och Sjögren

Verkförteckning

Nej, det är en snöklump, 2002, Norstedts
Battle, 2003, Norstedts
Sex, 2008, Norstedts
Natten, 2017, Rabén och Sjögren
Om orm, 2018, Rabén och Sjögren
Madonna, 2019, Norstedts
Saxen, 2020, Rabén och Sjögren
Dagen, 2021, Rabén och Sjögren

Information

Kategorier

Prosa

Dramatik

Barn

Målgrupp

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Mellanstadium

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet