Sara Wikman

Kort om mig

Att skriva är något av det bästa jag vet, det och att vara med när andra skriver. Så jag kan inte komma på något bättre jobb än att vara författare och skrivpedagog. Jag har skrivit tre böcker, som alla utspelar sig på mindre orter i norr och handlar om queer kärlek på ett eller annat sätt.

Sticker, är en ungdomsbok om första krisen med bästa vännen men också om första kärleken med Binta, som är så olik huvudpersonen Wendy att Wendy inte kan fatta att Binta gillar henne. Det är en bok full av spänning i Västerbottens inland för Binta är förföljd och utan att Wendy förstår hur det gått till så har hon hamnat på en roadtrip med oklart slut.

Jag vill inte möta världen i tårar, är en ungdomsbok som handlar om att växa upp i en småstad i Ångermanland i mitten av 90-talet där Sanna tycker att allt suger. I varje fall tills Rebecka dyker upp. Eller det är inte helt sant, hennes farbror Ted är faktiskt bra. Och så finns ju Johnny, som verkar vara intresserad av henne fast han är så många år äldre. Men varken Ted eller Johnny går att lita på för de försvinner gång på gång. Vad vill Johnny med henne? Och vad är det egentligen Sanna känner för sin nya bästa kompis Rebecka?

Följa med, är en vuxenbok där Annas lift till stan för att gå på ett möte tar en helt annan vändning när hon blir upplockad av Linda. Utan att förstå riktigt hur det går till befinner hon sig mitt i ett helt annat liv än det hon nyss levde. En bok om letande, läkande och kärlek utanför Vilhelmina.

Jag är utbildad skrivpedagog och har stor erfarenhet av att hålla skrivarkurser med barn, unga och vuxna. Jag arbetar så väl med kom-igång-och-skriv-kurser som med att coacha personer som skriver på längre manus och allt där emellan. När jag inte skriver eller har kurser arbetar jag deltid på ett folkbibliotek.

Vad jag gör under författarbesöken

Vid mina författarbesök pratar jag om hur det kan gå till att skriva en bok och om min väg till skrivande. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med hbtqi+ som tema vid besöken men också om hur det kan vara att växa upp på en mindre ort, vänskap, kärlek, att leva i norr och så vidare.

I mina skrivarverkstäder arbetar jag med enkla övningar, skapade för att göra så att alla kan skriva. Övningarna anpassas efter gruppens behov och också här arbetar jag gärna med teman. Jag håller även kurser för personer som skrivit lite mer och tar mig an manus som lektör.

Verkförteckning

Sticker, Ord & visor förlag, 2020
Jag vill inte möta världen i tårar, Ord & visor förlag, 2015
Följa med, Ord & visor förlag, 2013

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Barn

Målgrupp

Mellanstadium

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Norr

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet