Tobias Söderlund

Kort om mig

En författare som brinner för rysliga berättelser. Jag har alltid älskat att skrämmas och bli skrämd, men jag lovar att inte vara alltför läskig under författarbesöken. När jag inte hittar på historier om spöken jobbar jag som journalist på Expressen i Stockholm. Rötterna har jag dock längre norrut. I Bureå, utanför Skellefteå, närmare bestämt. Min debutbok "Prästgårdens hemlighet" utspelar sig också på nordligare breddgrader än huvudstaden, nämligen i den jämtländska byn Borgvattnet – och i dess hemsökta prästgård. Även uppföljarna utspelar sig på andra läskiga platser runt om i landet. Finns det något hemsökt ställe i närheten av framtida författarbesök kanske det kan resultera i en bokidé framöver!

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar gärna om mina böcker, vägen till att bli utgiven författare och om hur en bok blir till. Jag kan också hålla i skrivövningar, workshops och liknande. Högläsning går förstås också bra. Jag är även öppen för förslag om något helt annat skulle vara av intresse. Mina böcker har låg- och mellanstadiet som huvudmålgrupper, men jag anpassar gärna besöket till annan publik också. Jag har sedan debuten gjort ett hundratal besök i skolklasser och på bibliotek, varav ungefär hälften av besöken har genomförts digitalt. För min del går digitala lösningar alltså lika bra som att vara på plats, om så önskas.

Verkförteckning

Jag debuterade i augusti 2019 med rysaren Prästgårdens hemlighet (Rabén & Sjögren). Boken har målgrupp 9–12 år och är den första i trilogin Spökkameran. Uppföljarna heter Ljusklotets mysterium och Slottsruinens förbannelse. Sommaren 2021 inledde jag en ny serie spökhistorier för de något yngre bokslukarna! Den heter Spökhunden Buster med boken Mysteriet på kyrkogården som första titel. Hittills har tre delar släppts, del fyra kommer hösten 2022.

Fotograf: Kajsa Göransson

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Barn

Målgrupp

Mellanstadium

Lågstadium

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet