Ali Alabdallah

Kort om mig

En svensk-syrisk journalist och författare. Jag har jobbat som TV-reporter och journalist i Syrien och i olika mediebolag. Jag hade givit ut tre litterära verk i Syrien innan jag kom som flykting till Sverige i september 2013. Att komma som författare och journalist till annat land, Sverige, hade berikat mig mycket och givit mig ett världsperspektiv. Det är intressant för mig att se skillnaden mellan författarliv i Syrien och i Sverige. Det är tuffare för mig att vara författare i Sverige än i Syrien. Utmaningarna är stora, särskilt med språket. Men jag vågar påstå att jag krossat dessa utmaningar och debuterar som författare i Sverige efter 4 års vistelse här i landet genom min första bok på svenska - Nytt jobb i nytt land. Boken kan ge hopp till andra invandrarförfattare i Sverige.

Vad jag gör under författarbesöken

Berättar om och diskuterar kring mina böcker och mitt liv i Syrien som författare och journalist, och om mitt nya liv i Sverige.

Jag kan berätta om mitt nya skapandeidentitet som författare i Sverige, och vikten av att skriva på svenska som invandrarförfattare. Skillnaden att vara författare eller journalist i en diktatur, Syrien, och i demokratiskt land, Sverige. Skillnaden och möjligheterna för författare i Syrien och i Sverige.

Jag kan berätta om vikten av min första bok i Sverige, Nytt jobb i nytt land. Och på vilket sätt boken kan hjälpa till invandrare, nyanlända, att hitta rätt väg in i den svenska arbetsmarknaden. Om vikten av boken för näringsliv, arbetsförmedlingen, kommuner, politiker och alla som jobbar med integrationsfrågor.
Jag kan berätta om vikten av att ha interkulturell kompetens med dig som vanlig person eller författare för att ha ett bättre liv.

Verkförteckning

Att älska knäckebröd -Lärdomar som överraskar- En roman 2023

Mångkultur i din jobbkultur 2021

Nytt jobb i nytt land, så får du jobb som ny i Sverige. 2018

Romaner på arabiska utgivna i Syrien
De sju slottsväggarnas fånge. 2010.
Hösten på tåget, romanen som gavs ut 2012.
Nakhodes äventyr (Nakhode=liten varelse.) Sagor för barn. 2012.

Fotograf: Privat foto

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Barn

Målgrupp

Mellanstadium

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Syd

PDF
Ladda ner

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet