Anders Löwdin

Kort om mig

Jag är frilansfotograf och konstnär som i min uppdragsverksamhet arbetar åt organisationer, stora och mindre myndigheter. I min konstnärliga verksamhet arbetar jag med stillbild, film och ljud. Ofta i projektform. Sedan lång tid tillbaka arbetar jag med mitt långsiktiga projekt "Att minnas Förintelsen".

I januari 2022 debuterade jag som fotoboksförfattare med boken "Jag ville se platserna", med förord av Ola Larsmo. I boken har jag samlat femtio foto­grafier från mina resor till platserna för Förintelsen, i huvudsak från östra Europa: Polen, Litauen, Ukraina och Österrike.

Jag är utbildad vid Nordens Fotohögskola på Biskops-Arnö samt Konstfack i Stockholm och är medlem i branschorganisationerna Svenska Fotografers Förbund, SFF och Författarcentrum Öst.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om varför jag började resa med min kamera 2014 till platserna för Förintelsen. Min bakgrund är inte judisk och jag har inga anhöriga eller övriga släktingar som drabbats. Vad har fått mig att arbeta så mycket med de här frågorna?

Hur kan en läsa mina bilder? Vad har fått mig att fotografera som jag gjort? Jag har med mig några stora utskrifter på bilderna från boken som jag visar och berättar hur de kom till. Vidare talar jag om andra betydelsefulla bilder på temat Förintelsen.

Jag berättar om några böcker jag läst. Böcker som blivit avgörande för mig i mitt arbete med projektet "Att minnas Förintelsen". Det blir några tips på både skönlitteratur och facklitteratur.

Vi, publiken och jag avslutar med en diskussion om "Hur ska vi minnas Förintelsen".

Verkförteckning

Jag ville se platserna, 2022-01, ISBN 9789189015999, Kaunitz-Olsson
Förord: Ola Larsmo

Fotograf: Anette Andersson Fahlkvist

Bokomslag 1

Information

Kategorier

Fackbok

Målgrupp

Vuxen

Gymnasium

Medlem i

Författarcentrum Öst

PDF
Ladda ner

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet