Anna Alemo

Kort om mig

Jag bor i Lund med man, barn och hundar. Jag har släppt fjorton feelgoodromaner, en barnbok och fyra noveller. 2022 blev min bok "När livet har andra planer" nominerad till Årets feelgood och året därpå boken "När kaoset flyttar in".

Mina böcker är tänka att beröra, inspirera, roa och bjuda på en stunds verklighetsflykt från vardagens alla måsten. Trots att jag ofta skriver med glimten i ögat, väjer jag inte för svåra ämne som t ex utanförskap, otrohet, ätstörningar och förlossningsskador.

Jag har hållit inspirationsföreläsningar om min författarresa online, pratat om mitt författarskap både på bibliotek och på Bokmässan samt varit på skolbesök.


Om "Sanningar och skogspromenader":
"Detta är en berättelse i sann feelgoodanda med svek, ensamhet, missförstånd och framför allt med en huvudperson som utvecklas genom en kris. […] Det är lättläst, mysigt men också många svåra ämnen som det inte så ofta skrivs om i denna genre."
Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet nr 22, 2022

Om "Molly - Tyst som en mus":
”Att börja en ny skola, hitta nya kamrater och att våga prata inför klassen är inte lätt när man är ny och dessutom jätteblyg. […] Trots den dystra början och känslan av "feelbad" vänder det snart och blir en feelgood-roman för unga läsare. Det är en enkel text att läsa både rent grafiskt och innehållsmässigt. Man vill se om Molly kommer att börja trivas och få vänner. […] Tyst som en mus är en mysig liten bok att läsa i decembermörkret.”
Berith Svensson, BTJ-häftet nr 23, 2020

Vad jag gör under författarbesöken

Under ett författarbesök berättar jag gärna om min författarskap och min författarresa. Om hur jag tog tag i min barndomsdröm när jag närmade mig fyrtio. Jag kan prata om mina böcker, var jag hämtar inspiration och om min skrivprocess. Jag delar gärna med mig av tips till de som drömmer om att bli författare och jag svarar givetvis på frågor.

Under ett skolbesök för låg- och mellanstadieelever kan jag prata om hur det var för mig att växa upp som ett blygt barn och hur det kom sig att jag skrev boken "Molly - Tyst som en mus". Jag lyfter fram hur viktigt det är att alla får vara den man är, vilket också är budskapet i min bok.

För högstadie- och gymnasieelever kan jag berätta om min skoltid och författardrömmen jag inte vågade berätta om för någon. Hur jag idag vågar göra saker som jag aldrig skulle vågat som ung. Jag kan berätta om mina skrivvertyg, om att skriva humor och om att "gräva där du står".

Jag är självklart öppen för specifika önskemål.

Jag reser gärna inom Sverige och kommer och besöker just er.

Verkförteckning

FEELGOODBÖCKER
Emmas nya liv (Nicole Publishing, 2019 + Lind & Co, 2020)
Emmas livspussel (Lind & Co, 2020)
Ljusblåa dagar (Lind & Co, 2020 + Seraf förlag, 2021)

Serien om Frida & Mårten
När livet har andra planer (Historiska Media, 2021)
När vardagen knackar på (Historiska Media, 2022)
När kaoset flyttar in (Historiska Media, 2023)

Boklyckan
Hemligheter och hängmattor (Historiska Media, 2022)
Sanningar och skogspromenader (Historiska Media, 2022)
Minnen och månsken (Historiska Media, 2023)

Westerbergs
Charlotte (Karat förlag, 2023)
Elsa (Karat förlag, 2023)
Karolina (Karat förlag, 2023)
Birgitta (Karat förlag, 2023)
Marianne (Karat förlag, 2024)

Stänkvik
Sommarparadiset (Karat förlag, 2024)BARNBÖCKER
Tyst som en mus (Idus förlag, 2020)

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Barn

Feelgood

Målgrupp

Vuxen

Lågstadium

Mellanstadium

Högstadium

Gymnasium

Medlem i

Författarcentrum Syd

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet