Elin Johansson

Kort om mig

Allt jag jobbar med rör sig i litteraturens värld. Bland annat är jag verksam författare, utbildad skrivpedagog och har i över ett decennium drivit eget bokförlag.

Just nu skriver jag på uppföljaren till min senaste roman "Ölandstokar och nollåttor". Tidigare har jag skrivit tre romaner, en novellsamling, en dikt/novellsamling och en metodbok om kreativ läs- och skrivundervisning med barn.

Vad jag gör under författarbesöken

Antingen pratar jag under rubriken "Från mormors klätterträd till författare". Det blir en berättelse om hur mitt skrivande började, i min mormors klätterträd, det började i läsningen. Jag berättar om min skrivresa från det att jag i hemlighet skrev i mitt barnrum med låst dörr till att jag som 20-åring startade ett bokförlag och publicerade min första roman. Jag berättar om var jag befinner mig i skrivandet nu utifrån min senaste roman "Ölandstokar och nollåttor" och ger en inblick i mitt skrivande och läsande liv.

Eller så har vi en skrivworkshop tillsammans och då skriver vi, väldigt mycket. Vi har fullt fokus på att maximera fantasi och kreativitet i många, många skrivövningar. Jag delar med mig av mina bästa skrivtips och vi pratar om olika steg (och hinder) i skrivprocessen. En skrivworkshop kan ha ett särskilt fokus. Vi kan exempelvis tala om novellskrivande, gestaltning, ordval, dialog, karaktärsbygge eller dramaturgi.

Workshops och författarbesök modifieras alltid i innehåll och omfång för att passa deltagarna. Vid en förfrågning, berätta gärna vad ni önskar få ut av mitt besök så pratar vi vidare kring ett upplägg som kan passa just er.

Verkförteckning

"Ölandstokar och nollåttor" (2019)
"Paraplyet" (2016)
"Får man använda sin fantasi?" (2013)
"Magiskt & tragiskt" (2010)
"Lite gör skillnad" (2009)
"Hur man än vänder är rumpan bak" (2008)

Fotograf: Josefine Laul

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Syd

PDF
Ladda ner

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet