Emma Andersson

Kort om mig

Jag heter Emma, är 31 år och bor i Malmö. Jag har älskat berättelser så länge jag kan minnas - jag bestämde mig för att bli författare som åttaåring och debuterade som tjugoåring med ungdomsromanen "Där drömmar blir till". Sedan dess har jag skrivit två ungdomsböcker, en ljudbok för vuxna och en barnbok. Mina böcker finns utgivna på Bokförlaget Opal och Storytel, och just nu är jag aktuell med barnboken "Dörren".

Söktaggar: skrivande, drömmar, ljudbok, läsning, döden, inspiration, ung författare, spänning

Vad jag gör under författarbesöken

Som ung författare med över tio års erfarenhet håller jag gärna föredrag, besöker skolor och bibliotek, samt håller i workshops för andra med författardrömmar. För mig är det lika enkelt att komma till dig som att träffas över nätet.

Jag pratar om mitt skrivande, mina böcker, hur det är att debutera som så ung, att skriva för ljud jämfört med "traditionell bok", samt om bokbranschens framtid. Barns och vuxnas läsning är en fråga som ständigt diskuteras i det offentliga, och en trend som växer är just att man väljer att ta till sig berättelser via ljud istället för tryckt bok. Hur påverkar detta läsupplevelsen? Hur skapar man en ljudbok?

Mot bakgrund av mitt författarskap samt mina erfarenheter av såväl litterärt som journalistiskt och akademiskt skrivande hjälper jag gärna till med tips och inspiration för andra unga skribenter och kan även tänka mig att tala om annat som har med skrivande och läsande att göra. Jag vet hur det är att ha en dröm, och hur man kan arbeta för att få den att gå i uppfyllelse.

Verkförteckning

FÖR 9-12 ÅR:
Dörren, Opal 2021

FÖR 12+:
Mardrömmar, Opal 2013
Där drömmar blir till, Opal 2010

FÖR UNGA VUXNA OCH VUXNA:
Mördarens syster, Storytel 2019

Fotograf: Elin Andersson

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Barn

Ungdom

Prosa

Deckare (spänning, thriller)

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Syd

PDF
Ladda ner

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet