Frida Naemi Persson

Kort om mig

Jag är författare och bibliotekarie med fokus på språkutvecklande och läsfrämjande verksamhet för barn. Tidigare har jag bland annat studerat radioproduktion och frilansat som kulturskribent för Feministiskt Perspektiv och Mittmedia.

Vad jag gör under författarbesöken

Rimma roligt, lurigt, klurigt:

Vi börjar med högläsning och läser två eller tre av mina böcker som är skrivna på rim. Därefter rimmar vi om den årstid som är aktuell, alternativt något annat tema som barnen väljer själva. Vi använder rimlexikon, spelar rim-memory och pysslar tillsammans.

Rysligt mysig sagostund med ruskiga rim och halloweenpyssel:

Vi börjar med högläsning av Titta Halloween och Rysligt mysigt, Halloween. Sedan pratar vi om bus eller godis, läskiga saker, utklädning och att jag skrivit böckerna vi just läste. Vi funderar också på hur de är skrivna och tänker ut ruskiga rim tillsammans. Efteråt pysslar vi. Barnen får gärna komma utklädda.

Kommer inte tomten snart? - högläsning, rimstuga och julpyssel:

Vi börjar med en sagostund och läser boken Kommer inte tomten snart? Efter högläsningen pratar vi om längtan och pirr inför julen. Sedan dukar vi upp ett julbord av pysselmaterial och pysslar tillsammans. Vi ritar eller skriver önskelistor och använder rimlexikon för att hitta på roliga julklappsrim.

För en vuxen målgrupp deltar jag gärna i samtal om mina böcker, bilderböcker och barnperspektiv. Jag berättar om mitt skrivande och även om min långa erfarenhet av att arbeta med barn och unga på folkbibliotek.

Det finns också möjlighet att boka mig tillsammans med Sara Gimbergsson. Då pratar vi om vårt samarbete och skapandet av småbarnsböckerna Alla våra vagnar, Hjälpa pappa städa och Gunga mig! (Lilla Piratförlaget -22, -23 och -24).

Verkförteckning

Rysligt mysigt, Halloween - Rabén & Sjögren 2022
Alla våra vagnar! - Lilla Piratförlaget 2022
Hjälpa pappa städa! - Lilla Piratförlaget 2023
Kommer inte tomten snart? - Rabén & Sjögren 2023
Gunga mig! - Lilla Piratförlaget 2024
Titta Halloween - Rabén & Sjögren 2024

Fotograf: Alice Johansson

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet