Frida Naemi Persson

Kort om mig

Jag är författare och bibliotekarie med fokus på språkutvecklande och läsfrämjande verksamhet för barn. Tidigare har jag bland annat studerat radioproduktion och frilansat som kulturskribent för Feministiskt Perspektiv och Mittmedia.

Hösten 2023 är jag aktuell med bilderboken Kommer inte tomten snart? och småbarnsboken Hjälpa pappa städa!

Vad jag gör under författarbesöken

Rysligt mysig sagostund med ruskiga rim och halloweenpyssel:

Vi börjar med högläsning och läser Rysligt mysigt, Halloween. Sedan pratar vi om bus eller godis, läskiga saker, utklädning och att jag skrivit boken vi just läste. Beroende på barnens ålder kan vi också fundera på hur boken är skriven och tänka ut ruskiga rim tillsammans. Efteråt pysslar vi pumpor med färgat papper. Barnen får gärna komma utklädda och om det finns utklädningskläder till utlån är det roligt om dessa är framme för den som vill prova. Ifall det blir en större barngrupp och det finns möjlighet att visa bilderna från boken med projektor på duk gör jag gärna det.


Kommer inte tomten snart? - högläsning, rimstuga och julpyssel:

Vi börjar med en sagostund och läser boken Kommer inte tomten snart? Efter högläsningen pratar vi om längtan och pirr inför julen. Sedan dukar vi upp ett julbord av pysselmaterial och pysslar tillsammans. Ifall barnen är lite äldre kan vi skriva önskelistor och använda rimlexikon för att hitta bra rim till julklappar. Med yngre barn gör vi enklare julpyssel. Om det blir en större barngrupp och det finns möjlighet att visa bilderna från boken med projektor på duk gör jag gärna det.


För en vuxen målgrupp
- exempelvis bibliotekarier eller pedagoger, deltar jag gärna i samtal om bilderböcker, barnperspektiv och berättar om mitt författarskap och min långa erfarenhet av att arbeta med barn- och unga på bibliotek.

Verkförteckning

Rysligt mysigt, Halloween (Rabén & Sjögren september 2022)
Alla våra vagnar! (Lilla Piratförlaget november 2022)
Hjälpa pappa städa! (Lilla Piratförlaget 2023)
Kommer inte tomten snart? (Rabén & Sjögren 2023)

Fotograf: Alice Johansson

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet