Gabriella Håkansson

Kort om mig

Författare till den historiska romantrilogin Aldermanns arvinge, som utspelar sig i London i början av 1800-talet. Erfaren kulturskribent i svensk och internationell press, och ofta anlitad moderator och presentatör till litterära samtal. Essäist, novellist och radiopratare. Litteraturkunnig på det internationella området. Älskar att resa runt och berätta om mitt eget skrivande.

Vad jag gör under författarbesöken

Berättar i ord och bild om mitt eget skrivande och hur man går till väga för att skriva historiska romaner med många huvudpersoner och avancerad intrig – utan att för den skulle tumma på den skönlitterära kvalitén.

Talar om läsningens vikt för demokratin och om den historiska romanens plats i vårt gemensamma minne. Fantasins kraft är viktig för mig, liksom skrivglädjen. Besöket får gärna ta formen av ett samtal mellan mig och läsarna/publiken.

Verkförteckning

Operation B, roman, 1997
Fallet Sandemann, roman, 2002
Hjärnmänniskan, roman, 2007
Aldermanns arvinge, roman, 2013
Kättarnas tempel, roman, 2014

Medverkan i ett stort antal antologier, tidskrifter och novellsamlingar. Har även gjort författarpresentationer och förord till en lång rad böcker av författare som P.C. Jersild, Witold Gombrowicz, William Golding och Elsa Morante.

Fotograf: Anders Meisner

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet