Gun-Britt Bergström Lindell

Kort om mig

Jag är författare, skrivpedagog och hundägare. Innan jag började skriva barnböcker arbetade jag som journalist. Det är framför allt under de långa, dagliga hundpromenaderna som mina berättelser växer fram. Jag upptäcker saker omkring mig som kan vara bra att stoppa in i handlingen. Det kan vara ett ödehus i skogen eller något så simpelt som en kvarlämnad pizzakartong på en parkbänk. Fantasin rullar i gång.

Vad jag gör under författarbesöken

När det gäller besök på låg- och mellanstadiet inom ramen för Skapande skola är mitt specialprojekt Deckarskolan. Målet är att väcka elevernas fantasi, berättarglädje och skrivlust. Tillsammans skapar vi karaktärer, hittar ledtrådar och bygger ihop en spännande berättelse från början till slut. Vi pratar om dramaturgi, gestaltning och miljöbeskrivningar, givetvis anpassade efter elevernas ålder och kunskapsnivå.

Grundstommen för vår gemensamma deckare är en ”upphittad” ryggsäck med en del mystiska saker. Innehållet ger oss olika ledtrådar och detektivarbetet kan börja. Vår berättelse byggs på med hjälp av de pusselbitar vi mejslar fram och eleverna är hela tiden delaktiga i det som händer.

Verkförteckning

Russintårtan på tjuvjakt, Idus förlag 2017. (Boken har fått nytt omslag 2022.)
Mysteriet med den gamla kartongfabriken, Idus förlag 2018.
Lillsvart och den magiska pärlan, Idus förlag 2019.
Russintårtan och Sörgårdsmysteriet, Idus förlag 2022.

Fotograf: Lasse Lindell

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Barn

Deckare (spänning, thriller)

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Medlem i

Författarcentrum Syd

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet