Hanna Landahl

Kort om mig

Jag heter Hanna Landahl och jag skriver böcker för både barn, ungdomar och vuxna. Jag jobbar mycket med igenkänning och skriver ofta om allvarliga ämnen på ett humoristiskt och lättillgängligt sätt.

Hittills har jag skrivit tio böcker och min bok Love, Love, Love (2021) som ges ut av Ordalaget förlag och har fått mycket uppskattning av läsarna. Den fick betyg 4 av Btj och handlar om kärlek och vänskap och om allt jobbigt som sker i kroppen (och i huvudet!) under puberteten. Den här boken passar perfekt att läsa i årskurs 6 till 8.

Min alldeles nya ungdomsroman Branden är första delen i trilogin När känslor spårar. Det är en spänningsroman med starka känslor i fokus och passar att läsa för ungdomar i hela högstadiet.

Jag jobbar som skrivcoach och håller mycket gärna skrivarworkshops i skolor och bibliotek. Jag har en bakgrund som lärare i grundskolan och stor vana av att jobba med barn och ungdomar i olika åldrar.

Jag är 45 år gammal och bor i Falköping i Västergötland tillsammans med min man, våra två söner och vår hund, men gör författarbesök runt om i hela Sverige. Under höstterminen 2022 har jag träffat hela 30 klasser i hög- och mellanstadiet.

Några lärare berättar:

"Jag tycker att ditt upplägg är kanon. Man får ”lära känna” dig lite och det är verkligen inspirerande med din egen upplevelse av skolan. Även superroligt med din skoldagbok, det sätter verkligen saker på sin spets. Jag tycker att skrivuppgiften var perfekt och åldersadekvat. Allt som allt välplanerat och ett jättetrevlig inslag för eleverna (och mig!)" Anna Löfving, lärare i årskurs 4 på Fridaskolan i Helsingborg

"Mycket bra författarbesök, dels bjöd Hannah mycket på sig själv, dels var övningen som eleverna fick göra mycket
uppskattad och rolig. Jag tycker a eleverna fick många bra tips kring skrivande på deras nivå." Lärare i årskurs 8 i Falköpings kommun

Några elever i årskurs 8 i Falköpings kommun berättar:

"Det var intressant att höra hur en författare tänker när de skriver en bok."
"Det var kul att göra en egen karaktär,"
"Det var ett bra besök för att hon var lätt att lyssna på."

Vad jag gör under författarbesöken

Jag är flexibel med såväl gruppstorlek och ålder som innehåll. Under mina skolbesök pratar jag gärna om varför jag började skriva och om min långa och ganska krokiga väg till författaryrket.

Dessutom håller jag väldigt gärna inspirerande skriv- eller berättarövningar som faktiskt brukar få fart också på de lite mer svårflirtade eleverna. Mitt mål är att barnen och ungdomarna efter mitt besök ska tänka: "Det verkar ju inte vara så himla svårt att hitta på och skriva en berättelse. Det kanske jag också kan göra!"

Det är förstås jätteroligt, tycker jag, om ni vill läsa någon av mina böcker i samband med besöket! Min erfarenhet säger mig också att det oftast blir ett ännu mer lyckat besök om eleverna dessutom har fått chansen att förbereda sig med frågor. Vill ni så kan jag hålla besöket digitalt. Hör av er så hittar vi ett upplägg som passar just era elever!

Verkförteckning

Böcker för barn och unga:

"Branden", Ordalaget förlag 2022 (12-15 år)
"Love, Love, Love", Ordalaget förlag 2021 (12-15 år)
"Tänk om han är död", Idus förlag 2021 (6-9 år)
"Förlåt för att jag rymde", Idus förlag 2020 (9-12 år)
"Förlåt för hålet", Idus förlag 2019 (9-12 år)

Böcker för vuxna:

”Ända in i mammahjärtat", Lind & Co 2022
"Deckartanterna springer aldrig i onödan", Lind & CO 2021
”Ljuskällan”, Bokförlaget Polaris 2020
"Under två timmar", Bokförlaget Polaris 2018
"Välkommen till Himmelsta", Celanders förlag 2016

Fotograf: Johan Pehrson

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Barn

Ungdom

Målgrupp

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Mellanstadium

Lågstadium

Medlem i

Författarcentrum Väst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet