Jenny Luks

Kort om mig

Jag är född 1974 i Finspång och bor numera i Göteborg. Jag är utbildad på Bona folkhögskola, där jag studerat på Skrivarlinjen och Journalistlinjen.

I min bok Förmångligandet av stjärnor har jag inspirerats av den halländske vispoeten Alf Hambe och hans egensinniga texter.

I Parallellum och främst i min senaste bok, Kornskiktet, tar jag avstamp i sexualitet och könsidentitet. Temat är återkommande i min poesi och jag har bland annat hållit tal och läst dikter på Pride Finspång tre år i rad, med utgångspunkt i min icke-binära identitet.

Jag har medverkat på en rad scener och bibliotek i Östergötland, Stockholm, Västra Götaland, Småland, Halland och Skåne, med diktläsningar, föredrag och panelsamtal. 2019-2021 tilldelades jag Författarfondens arbetsstipendium.

Vad jag gör under författarbesöken

I samband med Förmångligandet av stjärnor, har jag i synnerhet hållit läsningar från boken och föredrag om Alf Hambe och hans diktvärld. Jag samarbetar också med vismusiker, som vid önskemål kan medverka i programpunkten. Jag har också ett fördjupat intresse för HBTQ-frågor och pratar gärna om könsidentitet som skildras i min senaste bok Kornskiktet. Jag är van vid att prata inför publik och är gärna humoristisk och lättförståelig.

Verkförteckning

Kornskiktet, 2022
Förmångligandet av stjärnor, 2020
Parallellum, 2018

Fotograf: Hendrik Zeitler

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Poesi

Målgrupp

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Väst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet