Jessica Schiefauer

Kort om mig

Jag är född 1978 i Kungälv och bor i Göteborg. En del tid spenderar jag också i Lönsboda i norra Skåne (där släkten har sitt sommarställe). Jag har en pedagogisk examen i svenska, engelska och kreativt skrivande. I mitt arbetsliv varvar jag skrivandet med att hålla föreläsningar och kurser.

Jag skriver för unga, för unga vuxna och för vuxna. I mina berättelser rör jag mig ofta kring teman som mognad, sexualitet och genus, lojalitet, kärlek, beroenden och våld. Jag utforskar olika genrer och trivs bra både i realism och magisk realism, i science fiction och i sagans stil.

Vad jag gör under författarbesöken

Föredrag
Jag besöker både större och mindre grupper. Under besöken pratar jag om livet som författare, hur jag tänker kring skrivandet och vad som händer när man plötsligt vinner Augustpriset! Jag pratar också gärna om min väg till debuten: skrivprocessen, hur det går till rent praktiskt att ge ut sin första bok, att hålla liv i sina drömmar och tro på sig själv. Jag läser gärna ett textstycke högt och svarar med glädje på frågor.

Jag pratar gärna för både ungdomar och vuxna. Allra bäst passar mina föredrag för dem som fyllt 15 år.

Skrivarkurser och workshops
Jag har arbetat som skrivarkursledare under många år och gör både engångs-workshops och kurser där man träffas vid flera tillfällen. Jag fokuserar på leklusten men tar också upp skrivandets hantverk. Helst möter jag deltagarna i grupper om max 15 personer, under minst 2 klocktimmar. Målgruppen för mina olika workshops är ca 10-13 år, 13-18 år och vuxna.

Verkförteckning

Romaner:
Om du var jag. Roman, Bonnier Carlsen 2009
Pojkarna. Bonnier Carlsen 2011 (Augustprisbelönad för bästa barn- och ungdomsbok 2011, nominerad till Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur, teaterpremiär 2013 och filmpremiär 2016)
När hundarna kommer, Bonnier Carlsen 2015 (belönad med "Spårhunden"- priset som årets bästa spänningsroman för unga, nominerad till Augustpriset)

Noveller:
"Nynäsgård-Krigslida" i samlingen Avståndet mellan, X publishing 2012
"Pose" i samlingen Het, Gilla förlag 2012
"Vomb" i samlingen Andra vägar, ETC förlag 2015

Fotograf: Hillevi Nagel

Information

Kategorier

Prosa

Ungdom

Målgrupp

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Väst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet