Kamilla Oresvärd

Kort om mig

Kamilla Oresvärd har en bakgrund som kommunikationsansvarig. Hon är uppvuxen i Vänersborg, men bor sedan många år i Göteborg. Sedan debuten 2015 har hon skrivit två deckarserier som har blivit stora favoriter hos läsarna, hösten 2022 inleder hon ytterligare en på Norstedts Förlag. Böckerna är översatta till flera språk och har blivit nominerade till Storytel Awards.

Litteratur i alla former har alltid har varit en stor och viktig del av Kamillas liv, men hennes egna författardrömmar vaknade sent och hon debuterade först vid 47 års ålder. Hennes spännande böcker utmärks av ett stort driv, atmosfäriska miljöer och udda karaktärer. De beskrivs ofta med ord som välskrivna bladvändare och omöjliga att lägga ifrån sig.

2022 kommer Cirkusprinsessan, den första delen i en ny nervkittlande spänningsserie av Kamilla Oresvärd, om den oberäkneliga och egensinniga Greta Leikler. Serien utspelar sig i Göteborg.

I Vargönserien har hon valt det lilla brukssamhället Vargön som nav för böckerna och de historiskt rika och natursköna trakterna runt omkring som fond. Det var också här som Kamilla växte upp. Serien, med den före detta advokaten och domaren Mona Schiller i centrum – en kvinna som gärna löser andras brott, men som döljer egna mörka hemligheter, har blivit en stor framgång och älskas av både läsare och recensenter. Tidigare har hon skrivit tre rosade Göteborgsdeckare om polisen Stina Seger.

Kamilla föddes i Falun 1967. Hon växte upp i Vänersborg, har i perioder bott i Stenungsund, Los Angeles och Marbella, men är sedan många år tillbaka bosatt i Göteborg med sin man. Tillsammans har de två utflugna döttrar. Kamilla har studerat litteraturvetenskap och språk vid Göteborgs Universitet. Hon har en lång och framgångsrik karriär i näringslivet och har under många år varit verksam som kommunikationsdirektör vid ett internationellt företag. Idag arbetar hon heltid som författare.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag talar exempelvis om mitt författarskap, hur man skriver en spänningsroman, hur man kombinerar livet som författare med en chefsroll i näringslivet och hur viktigt det är att ta tag i sina drömmar och att ägna sig åt det man brinner för. Jag berättar också om mina böcker, karaktärerna och varför så många känner igen sig i dem. Allt beror på målgrupp och vad jag och uppdragsgivaren kommer fram till passar för just detta tillfälle. Jag håller även föredra digitalt.

Verkförteckning

Cirkusprinsessan (Norstedts Förlag 2022)
Skamsnaran (Bokfabriken 2021)
Vinterströmmen (Bokfabriken 2020)
Älvdansen (Bokfabriken 2019)
Brudslöjan (Bokfabriken 2019)
Råttfångaren (Bokfabriken 2018)
Jägaren (Bokfabriken 2017)
Minnesbäraren (Hoi 2015)

Fotograf: Anna-Lena Lundqvist

Bokomslag 1

Information

Kategorier

Prosa

Deckare (spänning, thriller)

Målgrupp

Vuxen

Högstadium

Gymnasium

Medlem i

Författarcentrum Väst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet