Katarina Vikström

Kort om mig

Jag är utbildad journalist och arbetar som reporter och krönikör på Sundsvalls Tidning och Bonnier News local. Jag har jobbat inom yrket sedan början av 2000-talet. Jag brinner även för det fria skrivandet och har alltid något sidoprojekt på gång vid sidan av det ordinarie arbetet.
2014 tilldelades jag Carniegiepriset tillsammans med två kollegor för artikelserien "Drogkampen".
2021 tilldelades jag Ludvig Nordström-priset med följande motivering:

”Med sann berättarglädje, tydlig nyfikenhet och ett personligt tilltal skapar Katarina Vikström spännande möten och upplevelser för sina läsare. Som reporter fångar hon ofta svåra frågor och skildrar människor i utsatta situationer med stor empati och socialt engagemang utan att för den skull lämna sin granskande journalistroll. Hos henne finns också en lyhördhet för vad som berör människor i vardagen, något hon med varsam penna och stor känsla formulerar i krönikor och böcker.”

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mina böcker och mitt arbete och kan även ge inspiration, råd och tips till den som vill utveckla sitt eget skrivande.

Verkförteckning

Krönikesamlingarna Ömtåligt gods (2016) och Hanteras varsamt (2017).
Romanen Underlandet tur och retur (2019), en fiktiv historia inspirerad av verkligheten. Boken skildrar ett rättsfall kopplat till utsatta unga med missbruksproblematik.

Bokomslag 1
Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Norr

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet