Kristina Agnér

Kort om mig

Jag heter Kristina Agnér och debuterade 2021 med deckaren ”Var inte rädd för mörkret”, Albert Bonniers Förlag. Till vardags bor jag på landet utanför min hemstad Lund och arbetar som frilansande manusutvecklare och språkgranskare i min firma Spyglass Text, med en fil.kand. från förlags- och bokmarknadskunskap vid Lunds universitet. Jag är full av berättarenergi och besöker digitala såväl som fysiska evenemang! I botten är jag socionom och har jobbat inom socialtjänst och som kurator.

”Var inte rädd för mörkret” är första delen i en planerad serie, där Småland och landskapets vackra natur får spela en stor roll. Debuten har fått fina lovord och bland annat beskrivits som en välskriven pusseldeckare med modern touch.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag skräddarsyr tillfället enligt era önskemål och besöker gärna bibliotek, företag, mässor, läsecirklar, skolor och andra event. Exempelvis berättar jag om mitt eget skrivande, hur min vardag som författare och frilansande lektör ser ut samt min stora kärlek till spänningslitteratur i allmänhet, mordgåtor i synnerhet. Andra ämnen som ligger mig varmt om hjärtat är skrivandet som hantverk, hur man gör verklighet av sina skrivdrömmar i en tuff bokbransch – och avrundar gör jag gärna med mina bästa skrivtips och svar på publikfrågor!

Verkförteckning

”Var inte rädd för mörkret”, 2021, Albert Bonniers Förlag

Fotograf: Privat

Bokomslag 1

Information

Kategorier

Prosa

Deckare (spänning, thriller)

Målgrupp

Högstadium

Gymnasium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Syd

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet