Marie H Lundh

Kort om mig

Jag bor i Holmsund utanför Umeå i Västerbotten. Under många år var jag journalist på lokaltidningen och där hann jag med allt från att vara reporter och redigerare till att läsa in taltidningen och sitta i ledningsgruppen.
Jag skolade sedan om mig mot HR och arbetade med personalfrågor och rekryteringen till domarutbildningen i Hovrätten för Övre Norrland. Det var också där idén till Nordmyrserien föddes.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag deltar gärna i samtal kring nedanstående ämnen.

• Nordmyrserien. Om mina böcker Sarahs lag och Sarahs val, det Norrland jag skildrar och varför jag har valt att skriva om en fiktiv ort. Om mina erfarenheter av domstolen som arbetsplats, hur jag hittar inspiration och tänker kring att blanda livets roliga händelser med livets svårigheter.
• Författardrömmar. Om min långa resa mot målet att bli utgiven författare, mellan det första refuserade manuset och debuten tog det hela arton år. Om min väg, om misstag och lärdomar samt vikten av uthållighet. Jag delar gärna mina bästa tips för hur man som aspirerande författare ska göra för att ta sig igenom det berömda nålsögat.
• Skrivprocessen. Hur skriver man en bok? Om inspiration, idé, research, själva skrivandet och hur det går till när ett manus blir till en bok via samarbete med ett traditionellt bokförlag.

Verkförteckning

• Sarahs val, Nordmyrserien 2.
Bokförlaget Polaris, mars 2023.

”Trots tunga ämnen hittar Lundh en fin balans tack vare sitt humoristiska språk. Det är en svår konst, och Lundh visar för andra gången att hon bemästrar den.” Helhetsbetyg: 5.
Publicerades i BTJ-häfte nr 6, 2023. Lektör: Caroline Svensk.

———

• Sarahs lag, Nordmyrserien 1.
Bokförlaget Polaris, mars 2022.

”Här finns ett ständigt närvarande mörker som skapar nerv, men allra mest är detta en underhållande berättelse.”
Göteborgs-Posten om Sarahs lag.

Sarahs lag valdes av TT Nyhetsbyrån ut att vara årets sommarföljetong 2022 och publicerades i sextiotalet lokaltidningar i Sverige och Finland.

Fotograf: Samuel Pettersson

Bokomslag 2

Information

Kategorier

Prosa

Målgrupp

Vuxen

Gymnasium

Högstadium

Medlem i

Författarcentrum Norr

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet